Početna Danas u gradu Promocija romana “Lovište” Katarine Nikolić u Gradskoj biblioteci

Promocija romana “Lovište” Katarine Nikolić u Gradskoj biblioteci

0

Pomocija romana “Lovište“, autorke Katarine Nikolić održaće se večeras, 6. decembra 2021. u 19 časova u Digitalnom omladinskom centru u Novom Sadu (Vojvode Putnika 1).

„Lovište“ je intrigantan triler koji preispituje prošlost kao i okolnosti u kojima čovek ispoljava najmračnije strane svoje ličnosti. Osveta kao motiv, nerazjašnjeni odnosi, želja da se prevaziđu strahovi, košmari. I šta to znači u Lovištu? Šuma ne trpi oklevanja, život se nastavlja baš tamo gde je i stao. U Lovištu si uvek predator ili plen, jedan na jedan, potpuno sam. Svaki trenutak je novi preobražaj, patnja, život i smrt.

Katarina Nikolić rođena je u Pančevu 1988. godine. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2011. godine. Kao koscenarista radila je na filmu „The Pond“ koji je 2021. godine premijerno prikazan u SAD-u. Koautorka je monodrame „Petar“ (2014) koja je igrana u zemlji i inostranstvu. Svoj prvi roman „Kazablanka“ napisala je sa devetnaest godina. Ubrzo su usledile i druge knjige, zbirke priča, filmski eseji. NJeni romani su filmični, gotovo scenaristički tačni, a mnogi sadrže i direktne aluzije na određene dogadjaje u okruzenju kao i poznate filmske naslove. Katarina isključivo piše u muškom rodu.

„Lovište“ je njen peti roman.

Autor: NShronika.rs
Foto: Promo