Početna Danas u gradu Protest zaposlenih u Apoteci “Novi Sad”

Protest zaposlenih u Apoteci “Novi Sad”

aid-15537_640

Protest zaposlenih u Apoteci “Novi Sad” biće održan danas, 15. juna od 11 sati, zbog loše poslovne i finansijske situacije koja ozbiljno dovodi u pitanje sudbinu i rad ove ustanove.

Učesnici protesta, koji naglašavaju da skup nema političku pozadinu, okupiće se ispred centralne Apoteke “Bulevar”, na Bulevaru Mihajla Pupina 7, odakle će se kroz Ulicu Modene uputiti ka Gradskoj kući, ispred koje će se zadržati do podne.

U njihovom saopštenju se navodi da zaposleni u Apoteci “Novi Sad” i građani već mesecima osećaju posledice poslovanja u otežanim uslovima, jer Apoteka nije u mogućnosti da svojim pacijentima obezbedi najosnovniju potrebu – lekove.

– Grad Novi Sad kao osnivač Apoteke “Novi Sad” godinama je upozoravan na poteškoće u poslovanju. Uprkos tome nastala je situacija da je zbog nagomilanog duga dovedeno u pitanje očuvanje i održavanje zdravlja naših sugrađana. Pacijenti, koji su godinama sa punim i opravdanim poverenjem dolazili po stručne savete i svoju terapiju, sada iz naših apoteka odlaze praznih ruku. Police su prazne, bez lekova, dugovi veliki, a stanje nesigurnosti i neizvesnosti postali su svakodnevnica zaposlenih”, kaže se u saopštenju.

Cilj protesta im je da zajedno očuvaju tradiciju, ugled i kvalitet apotekarske prakse u toj ustanovi.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay