Početna Danas u gradu Prvi sajam za bebe u Novom Sadu

Prvi sajam za bebe u Novom Sadu

U novosadskom tržnom centru “BIG” danas je počeo prvi Sajam za bebe, a na ovoj dvodnevnoj manifestaciji posetioci će od 10 do 22 sata moći da uživaju u neprekidnom programu u sklopu kojeg će se predstaviti brojni izlagači koji će pokazati proizvode i sadržaje vezane za pravilan rast i razvoj beba.

Nebojša Jovanović u ime organizatora priča za ”Blic” da je ova manifestacija namenjena roditeljima i deci uzrasta do četiri godine nastala po uzoru na tradicionalni Dečiji sajam koji se održava u Beogradu.

– Sajam za bebe je jedinstven interaktivni događaj koji ispunjava kulturne, socijalne i edukativne potrebe u našoj sredini i na taj način podstiče razvoj kreativnosti, zajedničkog duha, kao i negovanje i jačanje porodice kao institucije – objašnjava Jovanović uz napomenu da je zbog velikog interesovanja već u planu da se u drugoj polovini godine održi još jedna ovakva manifestacija u Novom Sadu, te da ona postane tradicionalna i da se odvija svake sledeće godine.

Izlagači su organizovali veliki broj savetovališta za roditelje kako bi pomogli mamama i tatama da prevaziđu sve nedoumice i olakšaju sebi roditeljstvo, a u njihovom sklopu obrađivaće se teme koje se tiču nataliteta, odnosno njegovog poboljšanja zbog činjenice da je natalitet u Srbiji u stalnom padu.

– Cilj nam je da pomognemo svakoj budućoj majci da unapredi svoje zdravlje pre trudnoće, kao i da ga sačuva u toku i posle porođaja, imajući u vidu da se u modernom dobu sve teže postaje roditelj – ističe Jovanović.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay