Početna Danas u gradu Prvorođene bebe u Pravoslavnoj Novoj godini dobile posteljinu, zlato i džempere

Prvorođene bebe u Pravoslavnoj Novoj godini dobile posteljinu, zlato i džempere

7200-pokloni-kola-srpskih-sestara-betanija

Predstavnice humanitarne organizacije “Kolo srpskih sestara Eparhije bačke” iz Novog Sada posetile su juče “Betaniju” i za Pravoslavnu Novu godinu predali poklone prvorođenom dečaku i devojčici. Novorođenčad su dobila posteljinu, zlatne priveske u obliku krsta i ručno pletene džempere.

Predsednica Kola srpskih sestara Slavojka Todor rekla je okupljenim novinarima da je ova akcija postala tradicionalna, da članice kola same skupljaju priloge za dar, a džemperi su rad njihovih aktivistkinja.

7200-pokloni-kola-srpskih-sestara-betanija02

Jelena Dovedan, glavna sestra na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, zahvalila se na poklonima koji već godinama stižu za svaku Pravoslavnu Novu godinu.

Prvu devojčicu u Novoj godini rodila je Dragana Gašević iz Rumenke, a prvog dečaka Nataša Mihajlović iz Gospođinaca. Posle prvih prinova u Novoj godini rođeno je još osam beba – rekla je Dovedan.

Obe bebe rođene su prirodnim putem, a i majke su dobro i oporavljaju se od porođaja.

Humanitarne radnice su nakon obraćanja medijima posetile mame i njihove bebe i lično uručile poklone. Prisutne je obradovala činjenica da su i Dragani Gašević i Nataši Mihajlović ove prinove treće dete.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Aleksandar Jovanović / mojnovisad.com