Početna Danas u gradu Radionice za najmlađe u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Radionice za najmlađe u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Decji-kutak-SZPB-696x400

Kreativne radionice subotom, omogućavaju deci upoznavanje sa delima umetnika iz kolekcije Moderne galerije iz Zagreba, u saradnji sa studentima-saradnicima sa Pedagoškog fakulteta u Novom Sadu. U stalnoj postavci Spomen-zbirke Pavla Beljanskog najmlađi će biti u prilici da se zabave interaktivnom kompjuterskom igrom “Klikom na sliku”, gde će na više od 20 remek-dela iz kolekcije Beljanskog moći da svojim intervencijama stvore nove portrete, pejzaže, ili scene iz svakodnevnog života.

Nakon obilaska postavke, danas od 11 do 13 časova, za najmlađe će biti održana radionica “Odelo ne čini čoveka?”. Mališani će moći da se upoznaju s građanskim i narodnim stilom u odevanju, prisutnim u delima izloženim u sklopu aktuelnih postavki. Tokom praktičnog rada s tkaninama, biće priče o stilovima i odevanju.

Pored toga, nastavnici osnovnih i srednjih škola koji deci predaju književnost, istoriju i likovnu kulturu, imaju mogućnost da u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog održe čas po sopstvenom izboru.

Svaka tema u vezi sa određenim periodom prve polovine 20. veka biće dopunjena umetničkom slikom epohe koju će učenicima približiti kustosi Spomen-zbirke.

Autor: NSHronika.rs
Foto: SZPB