Početna Danas u gradu Saobraćaj se nesmetano odvija, ulice Novog Sada raskvašene

Saobraćaj se nesmetano odvija, ulice Novog Sada raskvašene

download

Sneg koji je počeo da pada oko 15 sati, pada slabim intenzitetom, a saobraćaj se nesmetano odvija jer su ulice Novog Sada sada raskvašene.
Podsetimo da je sneg nekoliko sati padao i zavejao novosadske ulice te su uslovi saobraćaja bili jedno vreme otežani.
Vozila Zimske službe JKP “Put” su na ulicama od kada je sneg počeo da se zadržava na sremskoj strani budući da su tamo bile niže temperature tla i veće padavine, rekla je 021.rs portparolka Jelena Stojisavljević. Posipali su ih solju i čistili od naslaga snega koje su se zadržavale na kolovozu.

“Nalazimo se u II stepenu pripravnosti, što znači da je 15 vozila tokom ovog popodneva na terenu. Na sremskoj strani je već bilo potrebe za uklanjanjem snega sa saobraćajnica, a radi se i preventivno tretiranje saobraćajnica solju i mostova magnezijum-hloridom”, navela je ona.

Dodala je da treba imati u vidu da se dok traju padavine, tretiraju saobraćajnice isključio prvog prioriteta. Na saobraćajnice nižeg prioriteta prelazi se kada sneg počne da pada manjim intezitetom ili potpuno prestane.

Ekipe zimske službe čine ono što je moguće, ali je bitna i savest vozača, maksimalno prilagoditi vožnju vremenskim uslovima, obratiti pažnju na druge učesnike u saobraćaju, kao i da prioritet imaju vozila zimske službe.
Sneg je vlažan pa ga je lako čistiti s trotoara i vozila. Ipak, bez zimskih guma ne sme se voziti.

S obzirom na to da se padavine očekuju i narednih dana, apeluje se na sve građane da redovnim čišćenjem prostora ispred svojih stambenih zgrada i poslovnih objekata doprinesu bezbednosti, jer je to ne samo zakonska obaveza već i izraz građanske solidarnosti.

Autor: 021.rs