Početna Danas u gradu Satnica događaja: Sana Garić u novosadskom klubu Trema

Satnica događaja: Sana Garić u novosadskom klubu Trema

Unikatna beogradska umetnica Sana Garić nastupiće u petak, 27. decembra, u novosadskom klubu Trema.

Bend čine: Sana Garić – klavijature, vokal (grupa Beograd, Svemirci); Miki Ristić – bas (Darkwood dub); Feđa Tom Franklin – perkusije (Fish in Oil) i Dušan Ristić – gitara.

Malo je žena u rokenrolu, a još manje onih koje su kao frontmenke istaknute ispred vrsnih muzičara.

Donedavno autor i član jedne od najuticajnijih domaćih grupa, Darkwood Dub, Milorad Ristić – Miki (bas gitara) kao i bubnjar džez sastava Fish in oil, Feđa Tom Franklin su se priključili Saninom bendu i radu na drugom albumu pod nazivom „Naočare za srce“.

Nema gde nisu stigli ove godine: Zadar, Šibenik, Zagreb, Borski festival Lost & Found, Diversions International Short Film festival (Sv. Ivan Zelina), Bedem fest X (warm up party), Belgrade Beer fest.

Publika će imati priliku da po prvi put čuje nekoliko pesama koje će se naći na drugom studijskom albumu, radnog naziva “Naočare za srce”, ali i numere sa debitantskog albuma “Svet za nas” – koji je ocenjen kao jedan od najuspešnijih na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

Harizmatično plešući iznad klavijatura Sana hipnotiše sugestivnim vokalom dok je prati energični zvuk procesiranih gitara i moćna ritam sekcija.

Koncerte benda na kojima isporučuju veliku količinu energije, praćenu porukom zanimljivih tekstova, nikako ne treba propustiti.

“Album koji poziva na ponovno slušanje kada ga jednom preslušate i shvatite da ne prestajete plesati s osmjehom na licu.” (Nacional, glazbena recenzija Dubravko Jagatić)

“Preovladava sklonost da se od opskurnog stvori ugodno, i od hladnih devalviranih instrumenata – istinska topla ljudska emocija. Na kraju, najveći domet tehnologije oduvek je bio “dati mašini ljudske osobine”. Album Svet za nas je vrhunski udžbenik na tom polju. Izvanredno.” (City magazine, recenzija Aleksandar S. Jankioviić)

Satnica događaja:
– 21:30 – ulaz / DJ set: pop, rock, synth
– 22:30 – Sana Garić, nastup
– 00:00 – DJ set: pop, rock, synth

Pre i nakon nastupa muziku će puštati Sana Garić.

Cena karte na dan koncerta iznosi 600 dinara.

Autor: NsHronika
Foto: Promo