Početna Danas u gradu Šesti “Protest protiv diktature” u Novom Sadu

Šesti “Protest protiv diktature” u Novom Sadu

0

Studenti Univerziteta u Novom Sadu najavili su da će danas od 18 časova na Trgu Republike, kod Riblje pijace, održati šesti po redu “Protest protiv diktature”.

Oni su na Fejsbuk stranici Protiv diktature i sistema Novi Sad naveli da su “protesti u Novom Sadu inicirani od strane studenata a ne omladine bilo koje političke stranke ili nevladine organizacije”.

– Ovo naravno nije samo studentsko pitanje i mi smo tu da se borimo za prava svih nas, ne samo studenata nego i radnika i svih onih koji su godinama siromašeni od strane raznih vlasti. Mi se ne okupljamo da damo podršku bilo kom političaru ili stranci i zato na protestu nisu dobrodošla stranačka obeležja ili obeležja neke slične organizacije. Ovo jeste borba protiv aktuelne vlasti, ali je isto tako i borba protiv svih onih koji čekaju da budu vlast kako bi radili iste stvari. Borimo se protiv politike koja uključuje loš odnos prema radnicima, urušavanje zdravstva, školstva, slobode govora i medija, oduzimanje plata i penzija i stoga su na našim protestima pre svih dobrodošli upravo radnici, penzioneri, studenti i đaci za koje se borimo – poručuju na Fejsbuku.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Protiv diktature i sistema Novi Sad/Facebook