Početna Danas u gradu Sicilijanski sirevi stižu u Novi Sad

Sicilijanski sirevi stižu u Novi Sad

0

Događaj „Grandi Formaggi Sardi Dal 1927“ („Veliki sirevi Sardinije od 1927″) će se održati u utorak 20. decembra od 18:00 časova u restoranu “KORPA Deli Market & Bistro“ u ulici Veselina Masleše 2 u Novom Sadu.

Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Evropske Unije, Republike Italije, regije Sardinije kao i POR FESR Sardegna (Regionalni operativni programi finansirani iz Evropskog fonda za regionalni razvoj Sardinije).

Svi zajedno Vam nude jedinstvenu priliku da probate i upoznate ukuse i tradiciju jedinstvenog, prelepog i još nedovoljno istraženog ostrva, ali ipak sposobnog da vekovima očuva najstarije i izvorne tradicije Mediterana.

Prvobitno ćete imati priliku da uživate u predjelu sačinjenom od različitih vrsta Pecorino Sardo DOP sireva od čistog ovčijeg mleka, koje će predstavljati niko drugi do vlasnika firme Mannoni, čuvenog proizvođača sira Pecorino koja proizvodi preko 30 vrsta ovog sardinskog delikatesa. Predjelo će takođe činiti i salame sa Sardinije, kao i med i marmelade karakteristične za ovo italijansko ostrvo.

Kao glavno jelo, za Vas će šef restorana Korpa pripremiti pastu sa Pecorino sirom, dok ćete za desert imati priliku da probate kanoli sa slatkom rikotom i tiramisu sa maskarpone sirom.

Ono što će zasigurno upotpuniti Vaš doživljaj Sardinije, jesu vina Cannona i Vermentino i likeri sa ovog italijanskog bisera okruženog Tirenskim i Sredozemnim morem, koja ćete imati priliku da degustirate.

Izvor: gradskeinfo.rs
Foto: Pixabay