Početna Danas u gradu Štrand fest: Učestvuj u stvaranju novog brenda Novog Sada

Štrand fest: Učestvuj u stvaranju novog brenda Novog Sada

0

Za Novosađane će kapije Štranda biti otvorene i tokom oktobra. Danas je počeo Štrand fest, prvi novosadski festival koji promoviše očuvanje kulturne baštine kroz tradicionalna vojvođanska jela, stare zanate i domaće proizvode.

20151003_115116Prvog dana festivala atmosfera je počela da se zagreva. Na štandovima su izloženi etno suveniri, hrana i piće tradicionalni za Vojvodinu. Za večeras najavljen je atraktivan vatromet koji će biti za pamćenje.

20151003_112944Pored dobre zabave, posetioci će imati priliku i da budu humani ovaj vikend. U nedelju 4. oktobra svi koji dođu uživa će u ukusima riblje čorbe majstora koji će se međusobno takmičiti za Trofej Novog Sada. Kao veliki završetak akcije Humani ponedeljak, može se ostaviti dobrovoljan prilog u zamenu za neki od ribljih specijaliteta, pripremanih od prvih ekološki uzgajanih šarana.
Organizatori pozivaju sve građane Novog Sada da zajedno učestvuju u stvaranju novog brenda grada u želji da postane tradicionalan. Namenjen je porodicama, penzionerima, šetačima na keju, ljubiteljima riblje čorbe i paprikaša, etno kuhinje, etno proizvoda i tradicionalne vojvođanske muzike.
Pikolo Park za decu je novi zabavni park na Štrandu. Nalazi se pored košarkaških terena na zelenoj površini, a tokom održavanja Štand festa Park će donirati 50 dinara u humanitarne svrhe od svake plaćene ulaznice.

trofejiU nedelju 4. oktobra od 14 do 15 časova sve posetioce očekuje takmičenje u recikliranju limenki. Akcija je organizovana u želji da se podigne svest o značaju reciklaže i očuvanju životne sredine.
U toku večeri primarni muzički pravac će biti tamburaška muzika regiona, te će posetioci imati priliku da u ravnici pokraj Dunava uživaju u zvucima muzike na mestu gde je i stvorena.

Tekst i foto: Ljiljana Kozarov