Početna Danas u gradu Svečano otvaranje petog Regionalnog sajma omladinskog turizma “Youth Fair 2016”

Svečano otvaranje petog Regionalnog sajma omladinskog turizma “Youth Fair 2016”

program_youth

Peti Regionalni sajam omladinskog turizma “Youth Fair 2016” biće svečano otvoren danas u 19 časova na Trgu slobode i u Katoličkoj porti. Dva dana, odnosno danas i sutra, 5. i 6. jula, posetioci će od 18 do 22 časa moći da uživaju u raznovrsnim sadržajima. Sajam će na jednom mestu okupiti sva najatraktivnija mesta u regionu, najrazličitije festivale i manifestacije. Pored upoznavanja sa turističkom ponudom za mlade na teritoriji Balkana, svi koji dođu na sajam moći će da se informišu o tome kako mogu postati učesnici zanimljivih projekata koji promovišu najatraktivnije destinacije.

Trg slobode i Katolička porta za vreme sajma postaju epicentar zabave i druženja, pa će tako posetioci moći da osete adrenalin ako se oprobaju u nekom od predstavljenih sportova, zaplešu ili se upuste u avanture novinarskog posla u medijskom kutku.

Na Trgu slobode, 5. jula nastupa opera Čarobna Frula, Volfganga Amadeusa Mocarta, solisti, hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta uz dirigenta Mikicu Jevtića, zatim i Benny Brickman Band, sastav sačinjen od mladih muzičara iz Niša okupljenih oko ideje izvođenja obrađenih jazz, blues, soul kompozicija. Takođe, nastupiće underground bend iz Južne Koreje Jambinai kao i TBF.

Na Trgu slobode 6. jula će nastupiti Frame Orkestra, Artan Lili, Darko Rundek koji će nastupiti zajedno sa violinistkinjom Isabel Katala, i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem.

Kao i prethodnih godina, u Katoličkoj porti će se održavati i manifestacija “Art Eco Market”, gde će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine svim poklonicima zanimljivih detalja, kao i bogat izbor specijaliteta od hrane.

Autor i foto: 021