Početna Danas u gradu Tokom Exita uklonjeno 60 tona smeća sa Petrovaradinkse tvrđave!

Tokom Exita uklonjeno 60 tona smeća sa Petrovaradinkse tvrđave!

0


Od početka festivala Exit, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici Čistoće sakupili su i otpremili kamionima skoro 60 tona smeća na gradsku deponiju, saopštili su iz tog preduzeća.

Kako navodi direktor JKP “Čistoće” Vladimir Zelenović, sav otpad prispeo sa ovog prostora odnešen je na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu. “Velika količina reciklažnog otpada sa Egzita podrazumeva limenke, karton, PET ambalažu, plastiku… Uz održavanje Petrovaradinske tvrđave, naš prioirtet je zaštita životne sredine i na ovaj način to pokazujemo”, istakao je Zelenović.

Tokom pet festivalskih dana, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 80 radnika Čistoće, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 150 zaposlenih.

“Naš posao završetkom Egzita nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave. Higijena u celom gradu, tokom trajanja Festivala Egzit bila je u svakom momentu na visokom nivou”, dodaju u preduzeću.

Izvor i foto: 021.rs