Početna Danas u gradu Tribina “Ja imam moć” danas na Štrandu

Tribina “Ja imam moć” danas na Štrandu

most1Tribina “Ja imam moć” održaće se danas na centralnom platou Štranda.
Tribinu organizuju udruženje “Plasmatis” i grupa “2 minuta tišine”, a na tribini će se razgovarati o tome kako da postanemo društvo od akcije, a ne reakcije. Takođe će biti reči o civilnom angažovanju, građanskoj inicijativi, pravima koja su garantovana Ustavom, vršnjačkom nasilju i bezbednosti…

Učesnici tribine će biti: docentkinja na Pravnom fakultetu, Dragana Ćorić, sociološkinja Bojana Kulačin, čovek koji je promenio krivični zakon, Slobodan Jovanović, predstavnik “2 minuta tišine” Vladimir Jovanović…Moderator je Vanja Marčić iz udruženja “Plasmatis”.

Drugi segment tribine biće posvećen trenutnim ekološkim problemima – zagađivanju Dunava, pa će se potpisivati peticija kojom se od nadležnih traži da pooštre kontrole onih koji zagađuju reku ispuštanjem sumnjivog otpada, ali se zahteva i da se postave prečistači otpadnih voda na postrojenja koja Dunav doživljavaju kao kanalizaciju.

U okviru tribine prikupljaće se i novac za kupovinu računara za Dunju Jovanović, devojčicu kojoj predstoji izloacija zbog komplikovane transplantacije koštane srži.

Program će početi u 15 časova.

Autor: 021