Početna Danas u gradu U nedelju planinarska akcija za početnike i druženje na Fruškoj gori

U nedelju planinarska akcija za početnike i druženje na Fruškoj gori

0

ThinkstockPhotos-Fruska Gora

Planinarsko društvo “Naftaš” u nedelju, 13. marta, organizuje planinarsku akciju za planinare početnike i ostale koji vole boravak u prirodi i druženje “21. izlet prvih ljubičica”.

Ruta će biti: Paragovo – Glavica – Stražilovo – Bukovac, duža staza: Paragovo – Iriški Venac – Hopovo – Norcev – Stražilovo – Bukovac.

Kraća staza je dužine oko 10 km od Paragova do planinarskog doma na Stražilovu i oko 2 km do autobuske okretnice u Bukovcu. Duža staza je dužine oko 20 km.

Obezbeđen je organizovan prevoz autobusom GSP-a, sa polaskom u 9 časova sa početne stanice na Novom naselju i usputnom skupljanju putnika na sledećim stanicama: Novo naselje (Robna kuća), Hadži Ruvimova, Bulevar oslobođenja (kod bivše Lutrije), Bulevar oslobođenja (kod Futoške pijace), Bulevar oslobođenja (kod zgrade NIS-a) i Sremska Kamenica. Povratak je redovnom linijom GSP-a iz Bukovca.

Besplatno je za sve članove PD Naftaš, decu do 18 godina i studente sa prosekom preko 7,00 (uz indeks). Besplatne karte za prevoz se podižu sredom u 19 časova na sastancima društva na Trgu galerija 4.

Cena karte za prevoz je 100 dinara na dan akcije za one učesnike koji nemaju besplatnu kartu.

Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Obavezne su duboke cipele ili kvalitetne patike. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Više informacija na internet prezentaciji društva na adresi: www.pdnaftas.org.rs.

Izvor: 021.rs
Foto: NSHronika.rs