Početna Danas u gradu Udruženje ljubitelja lepih manira organizuje čajanku u Eđšegu

Udruženje ljubitelja lepih manira organizuje čajanku u Eđšegu

Povodom obeležavanja Dana žena, Udruženje ljubitelja lepih manira u Kulturnoj stanici Eđšeg organizuje čajanku, na kojoj će se iz ženskog ugla govoriti o položaju žena u 21. veku i njihovoj ulozi u društvu danas.

Igor Gašparić jedan je od onih koji smatraju da su lepi maniri danas zaboravljeni, ali ne trajno. Zbog toga u sklopu Udruženja ljubitelja lepih manira radi na tome da prikaže da su oni neophodni i da su mnogo više od kulture.

“Novosađani su sve više zainteresovani za naše događaje. Ja mislim zato što je to nešto što sa nostalgijom gledaju. Nekada su se te čajanke i takva kulturna i društvena dešavanja dešavala u Novom Sadu dosta češće, mi nekako nastojimo da oživimo takva dešavanja”, kaže Gašparić.

Na čajankama se pije čaj iz posebnih šoljica, razgovara o prednostima tradicije i o načinima na koje se njeni elementi mogu oživeti i u savremenom dobu. Zbog toga je naredna čajanka namenjena preispitivanju uloge i moći žena u 21. veku

“Imaćemo dve divne gošće. Jedna od njih je Olivera Miškić iz fondacije AKT, a tu je i Jelena Jankić, urednica portala “Mogu ja to sama”, koja će dati jednu lepu notu našoj čajanci i uspeti da odgovori na pitanja koja će biti postavljena”, dodaje Gašparić.

Čajanka će se održati danas u kulturnoj stanici “Eđšeg”, s početkom u 17 časova, ulaz je slobodan, a pozvani su svi koji smatraju da je razgovor o pravima, željama i umeću žena važno društveno pitanje, aktuelno u svim epohama.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay