Početna Danas u gradu Ukinuta zabrana saobraćaja preko Iriškog Venca

Ukinuta zabrana saobraćaja preko Iriškog Venca

0

kamoni-EPA-IVAN-BOBERSKYY

Ukinuta je zabrana kamionima sa prikolicom i šleperima preko Iriškog Venca na putu Novi Sad – Ruma, a posle 08.00 sati probijena je jedna traka na delu puta na Đerdapskoj magistrali između Hidroelektrane Đerdap 1 i Tekije, zbog čega se vozila obavljaju usporeno, uz naizmenično propuštanje.
Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije (AMSS), i dalje je na snazi obustava saobraćaja za sve kategorije vozila zbog velike količine vode na kolovozu, na putu Mali Zvornik – Ljubovija u mestu Velika Reka. Zbog obimnih snežnih padavina na Zlatiboru i u planinskim predelima Užica i otežanog saobraćaja uvedena je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima preko Borove Glave između Užica i Nove Varoši.
Dežurne ekipe putara su na terenu i intenzivno rade na čišćenju, probijanju i osposobljavaju za saobraćaj ove putne pravce.

Kiša, pored mokrih kolovoza, doprinosi učestaloj pojavi odrona na putevima u stenskim usecima i klisurama, a najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali između Donjeg Milanovca i Kladova, u dolini Ibra, Drine i Lima, Sićevačkoj, Grdeličkoj i Drenskoj klisuri.

Neprohodni su putni pravci Mali Zvornik -Ljubovija-Valjevo/Užice, Blaževo – Kruševac/Niš, Trgovište – Donji Stajevac – Bosilegrad, Odvraćenica – Preko Brdo i Kriva Feja – Besna Kobila – Gornja Ljubata.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Autor: Tanjug