Početna Danas u gradu “Ukusi Vojvodine” u Limanskom parku

“Ukusi Vojvodine” u Limanskom parku

0

Na trećem gastronomskom festivalu “Ukusi Vojvodine”, koji će 7. i 8. septembra biti održan u Limanskom parku, predstaviće se više od 90 izlagača autentičnih proizvoda i jela vojvođanske kuhinje.

Organizatori najavljuju da će na festivalu biti zastupljeni proizvodi koji mogu reprezentativno da pokažu šta je to Vojvodina u smislu tradicionalnih, ali i nekih novih ukusa koje proizvođači žele da predstave. Više od 80 % izlagača su na festivalu od početka, ali uvek dolaze novi.

Cene svih proizvoda i usluga biće promotivne, a posetiocima se preporučuje da probaju ovčiji i paprikaš od petla, sataraš, paštetu od čvaraka, langoš, nasuvo, ali i gomboce. Naravno, i ove godine biće na meniju festivala paprikaš i kobasice od mangulice.

Osim tradiconalnog internacionalnog kulinarskog kupa na kome će učestvovati stotinu kulinara, gosti će uživati u šarenom zabavno muzičkom programu koji je osmislio Aleksandar Dujin. Na dve bine smenjivaće se džez, klasična i evergrin muzika, a u nedelju u 16 h Veliki narodni orkestar i AKUDUNS Sonja Marinković predstaviće tradicionalnu narodnu muziku Vojvodine.

Dečji program ispuniće brojne edukativne radionice i neke zaboravljene igre kao sto su lastiš, preskakanje vijače ili ringlanje.

Svi proizvodi na “Ukusima Vojvodine” kupovaće se specijlanim vaučerima koji mogu da se nabave na pet punktova u Limanskom parku, koji će za goste biti otvoreni od 10 do 20 h.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay