Početna Danas u gradu Usvojen završni račun budžeta Novog Sada

Usvojen završni račun budžeta Novog Sada

skupcina

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je danas da će narednih dana Gradsko veće usvojiti prvi od dva planirana rebalansa budžeta grada.

Kako je naveo, prvi “mini rebalans” uslediće odmah nakon današnjeg usvajanja završnog računa budžeta za 2015. godinu i njime će se preraspodeliti sredstva neophodna za finansiranje boravka dece u privatnim vrtićima i za nekoliko komunalno-saobraćajnih projekata. Skupština grada bi ovaj rebalans trebalo da usvoji narednog petka, 22. jula, na novoj sednici.

Gradonačelnik kaže da će drugi rebalans biti u septembru i tada će se konkretnije obaviti preraspodela novca. On je ponovio i da je gradska kasa stabilna, te da su i prihodi i rashodi na zadovoljavajućem nivou.

Skupština grada usvojila je završni račun budžeta za prošlu godinu, koju je Grad završio sa manjim prihodima od očekivanih, kao i manjom rashodnom stranom od planirane. Međutim, i pored toga, najviše zbog viška novca u gradskoj kasi koji se prebacuje iz godine u godinu, ostao je višak od 2,5 milijardi. Od ove sume 1,9 milijardi je već raspoređeno u decembru kada je usvojen ovogodišnji budžet, a ostatak će biti raspoređen narednih dana.

Predstavnici opozicije iz DS-a, DJB i SRS-a kritikovali su završni račun uz ocenu da se nastavlja praksa da se novac ne koristi za investicije i korisne projekte za Novi Sad, te da aktuelna vlast nema ideju kako da vodi grad.

Autor i foto: 021