Početna Danas u gradu Večeras koncert Aleksandra Dujina – “My Jazz Way”

Večeras koncert Aleksandra Dujina – “My Jazz Way”

adujin-jpg_660x330

Koncert povodom 40 godina autorskog rada Aleksandra Dujina održaće se večeras u novosadskoj Sinagogi.

Muzičko putovanje kroz 40 godina Dujinovog rada biće prikazano kroz kompozicije s najnovijeg CD izdanja “My Jazz Way” objavljenog u martu ove godine, na kojem su tonski zabeleženi autorski komadi nastali u periodu od 1976. pa do danas.

Vedrim, modernim i jednostavnim izrazom, kompozicije s pomenutog kompakt diska, bez obzira na to kada su nastale, lako pronalaze put do savremenog slušaoca.

Aleksandar Dujin jedan je od naših najpopularnijih džez pijanista i kompozitora, kako zbog svoje autorske muzike, tako i brojnih nastupa u zemlji i inostranstvu.

Diplomu je stekao na Konzervatorijumu u Beču, na džez odseku, u klasi profesora Frica Pauera. Četiri decenije formira džez scenu Vojvodine, a neki od bendova u kojima je svirao i razvijao svoj stil su “Meta sekcija”, “Kalifornija”, “Plesni orkestar RTV Novi Sad” i bečki sastav “Ado Ado”.

U Nemačkoj 1997. godine objavljuje album “Wheels Around the World”, a iste godine formira i omladinski Big bend. Naredne godine u Novom Sadu otvara svoj džez klub gde su održavane sjajne svirke poznatih, ali i mladih telantovanih džez muzičara. U narednim godinama objavljuje autorska CD izdanja “Smooth Jazz Vol. 1” i “Vojvođanske impresije”.

Trenutno radi kao direktor muzičke produkcije Radio Novog Sada. U svojoj muzičkoj karijeri kombinovao je i igrao se s različitim žanrovima, od main stream-a, preko latino zvuka i modernog džeza, dajući svakom svoj prepoznatljiv i jedinstveni stil.

Aleksandar Dujin je krajem 2015. godine okupio kvartet muzičara koji se po svom muzičkom opredeljenju u potpunosti uklapaju u muzički koncept programa “My Jazz Way”, koji je u februaru ove godine premijerno izveden u Hrvatskoj, u Splitu, a u martu potom i snimljen. S ovim repertoarom Aleksandar Dujin planira nastupe na džez festivalima u zemlji i inostranstvu.

Ulaznice se mogu nabaviti dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja po ceni od 800,00 dinara.

Izvor: RTV
Foto: Promo