Početna Danas u gradu Večeras predstavljanje antologije Đorđa Balaševića i neobjavljene pesme

Večeras predstavljanje antologije Đorđa Balaševića i neobjavljene pesme

0

Antologija poezije Đorđa Balaševića „Dodir svile“ i do sada neobjavljena pesma biće predstavljene večeras ispred porodične kuće, u Ulici Jovana Cvijića 33.

Ćerka Đorđa Balaševića, Jelena, na Fejsbuku je pozvala ljubitelje njegove muzike da budu deo „malog događaja koji će uključiti ponešto iz porodične video arhive, ponešto sa koncerata, ponešto uz muziku“. Večeras će biti predstavljena davno objavljena knjiga Đorđa Balaševića, ali ovog puta u proširenom izdanju, antologija poezije od prve pesme do 2021.

U novoj knjizi nalaze se i neobjavljene pesme, kao i prepiska između Đoleta i njegove supruge Olivere. Kako zvuči prvi minut te neobjavljene pesme, poslušajte OVDE.

Kako je najavljeno, za večeras je pripremljen poseban audio-vizuelni događaj, biće prisutni i tamburaši, a pričaće se, naravno, o jednom od najpopularnijih jugoslovenskih kantautora.

Inače, 29. april nije odabran slučajno, jer je u pitanju rođendan Olivere Balašević.

Događaj počinje u 20 časova.

Jedanaestice menjaju trasu, samo večeras

Zbog ove manifestacije, autobusi 11A i 11B večeras će, od 18 do 23 časa, saobraćati drugačijom trasom.

Linija 11 A

Autobusi će iz Gundulićeve ulice skretati levo u Temerinsku ulicu, zatim desno u Kisačku ulicu odakle će nastavljati redovnom trasom.

Linija 11 B

Autobusi će iz Kisačke ulice skretati levo u Temerinsku ulicu, zatim desno u Gundulićevu ulicu odakle nastavljati redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase koristiće se postojeća stajališta drugih linija.

Izvor: novisad.com
Foto: Printscreen