Početna Danas u gradu Večeras rok doček u centru Novog Sada

Večeras rok doček u centru Novog Sada

gradska kucaProgram ispred Gradske kuće počinje u 20 časova nastupom ženskog benda “Štikle i vikleri”, a u 21 čas pozornicu preuzima banjalučka “Rock simfonija”. Ispred Gradske kuće od 22:30 časova sviraju “Love Hunters”, a pred ponoć od 23:30 pred Novosađane izlazi grupa “Van Gogh”. Na prelasku u 2016. godinu u centru će biti organiozvan i vatromet. “Van Gogh” će svirati i posle ponoći, a “Partibrejkers” izlaze na binu u 1.15 i najavljeno je da će svirati sve do pola tri ujutru.

Takođe, svečani program će biti organizovan i u Katoličkoj porti gde će tokom cele večeri nastupati novosadski DJ-evi.

Kažimo da je za 1. januar u podne u saletli Dunavskog parka planiran nastup gudačkog orkestra “Camerata Academica”, kao i da Grad organizuje i doček Nove godine po Julijanskom kalendaru 13. januara. Novosađane će zabavljati Goran Bregović, zatim slovenački muzičar Magnifico koji će nastupiti sa srpskim vojnim orkestrom “Stanislav Binički“ i tamburaški orkestar “Zorule”.

Koliko će ova dva dočeka koštati nije poznato, a iz Gradske kuće je samo saopšteno da će kompletan iznos za nastupe izvođača, kao i ostale troškove platiti sponzori, odnosno kompanije koje će se oglašavati tokom “najluđe noći”.

Podsetimo da će zbog organizovanog dočeka u centru biti organizovana redarska služba, kao i da će u pojedinim ulicama biti zatvoren saobraćaj i da će GSP uvesti vanredne polaske iz centra posle ponoći.

Za novogodišnju noć u Novom Sadu je najavljeno suvo i hladno vreme sa temperaturom i do -5°C.
Autor: 021