Početna Danas u gradu Vikend na “Festivalu ljubavi” uz sjajnu muziku i pripreme za Dan zaljubljenih!

Vikend na “Festivalu ljubavi” uz sjajnu muziku i pripreme za Dan zaljubljenih!

0

Da je Novi Sad prestonica ljubavi i Grad ljubavi pokazuje i nedelja za nama na glavnom gradskom trgu. “Festival ljubavi” oduševio je sugrađane, ali i mnoge turiste koji su i nakon novogodišnjih praznika u našem gradu.

Tokom prethodnih dana slušali smo muziku po izboru različitih novosadskih DJ-ejeva, a tokom vikenda i sledeće nedelje, sledi još interesantniji program.

Večeras od 19h slušaćemo nastup benda The Bluud Brothers, a od 20h muziku po izboru DJ Kick Konga. Sutra, u subotu, od 19h na bini će nastupiti bend Empathy Soul, a od 20h DJ Mr. Woox. Za kraj vikenda, u nedelju, od 19h slušaćemo bend Teške Boje akustik, a od 20h DJ duo Vantiz sa Delta radija.

U ponedeljak, 13. februara od 17h, održaćemo u kolibi na Trgu slobode kviz “Koliko se poznajete” u kojem će učestvovati parovi koji su se venčali u 2016. godini. Mladenci će odgovarati na različita pitanja, a pobednici osvojiti vredne nagrade.

Utorak, 14. februar, kada obeležavamo Svetog Trifuna i Svetog Valentina, Dan zaljubljenih, imaćemo poseban program. Veče pod nazivom “Vino i gitara” okupiće nekoliko muzičara među kojima su Marko Žigmanović, Gordana Goga Krstić, Marko Stantić i druge, uz pratnju bendova. Dođite da slavimo ljubav uz najlepše pesme o ljubavi i vino.

Među najvećim atrakcijama na Trgu slobode i dalje su “Love Gate”, ili ulaz na Trg slobode u obliku srca, “Nestea Flower Wall”, jedinstvena konstrukcija od prirodnog cveća na kojoj na 30 jezika piše “ljubav” i na kojoj možete zaključati svoju katancem koji se kupuje u suvenirnici.

“Festival ljubavi” ima i humanitarni karakter, jer su studenti vajarstva Akademije Umetnosti u Novom Sadu i drugi novosadski vajari izložili svoje skuplture na temu “Ljubav” koje će kasnije biti prodate na aukciji, a čiji će prihod otići u prihvatilište za beskućnike u Futogu.

U toku trajanja festivala imate priliku da vidite slike čuvenih Novosađanki, kao i starih fotografija iz novosadskih atelja, koje su rezultat divne saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen- zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodne i Muzejom grada, ali i radove novosadskih fotografa na temu “Ljubav”.

“Festival ljubavi”, u organizaciji Color Press Grupe i kompanije “Ninamedia” traje do 9. marta, a sve informacije možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2017 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Autor: NsHronika