Početna Danas u gradu Za doček u centru zatvorene ulice i angažovani redari

Za doček u centru zatvorene ulice i angažovani redari

trg_slobode_nova_gIz Gradske uprave podsećaju da će na bini program početi u 20 časova nastupom ženskog sastava “Štikle i vikleri”, nakon čega slede “Rock Simfonija”, “Love hunters”, “Van Gogh” i “Partibrejkersi”. Pored svirke na centralnom trgu, u Katoličkoj porti biće postavljena bina za DJ-a koji će od 14 časova do 2 sata posle ponoći zabavljati ljubitelje elektronske muzike.

Za vreme proslave Nove godine na Trgu slobode biće angažovana redarska služba, koja će brinuti o bezbednosti građana, a kontrolni punktovi će biti postavljeni na početku svih prilaznih ulica ka trgu. Iz Grada podsećaju da u koncertni prostor neće biti dozvoljeno unošenje bilo koje vrste hladnog i vatrenog oružja, pirotehničkih sredstava, napitaka u metalnoj ili staklenoj ambalaži i ostalih predmeta koji mogu ugroziti bezbednost ljudi koji tu budu provodili novogodišnju noć.

Zbog dočeka, pojedine ulice u širem centru grada biće zatvorene za saobraćaj. Trifkovićev trg, kao i ulice Njegoševa, Miloša Hadžića, Đure Jakšića, Svetozara Miletića, Nikolajevska, Grčkoškolska, Zlatne grede (od Pašićeve do Daničićeve), Grozde Gajšin, Natoševićeva, Nikole Pašića (od Grčkoškolske do Skerlićeve), Modene i Ilije Ognjanovića biće zatvorene za saobraćaj na dan dočeka od 15 časova do sutra ujutro u četiri časa.

Semafori u široj zoni centra Novog Sada u noćnim satima 31. decembra do 1. januara radiće u režimu za dane vikenda, odnosno ukida se režim žutog trepćućeg svetla. U svim ulicama užeg centra grada (pešačke zone) zabranjuje se ulazak vozilima sa važećim odobrenjem, osim za vozila organizatora Manifestacije, javnih komunalnih preduzeća i prioritetnih vozila.

Parking garaža iza zgrade SNP-a privremeno će biti zatvorena i korišćena za potrebe parkiranja vozila organizatora i gostiju.

Privremena izmena režima saobraćaja važi od 31. decembra u 15 časova do sutra ujutro u četiri časa.

Autor: 021