Početna Danas u gradu Zbog radova na toplovodnoj mreži povremene restrikcije grejanja

Zbog radova na toplovodnoj mreži povremene restrikcije grejanja

0

novosadska-toplana

Grejna sezona u Novom Sadu odmiče bez većih problema, a radovima na toplovodnoj mreži građani mogu da očekuju kvalitetnije grejanje, kažu u novosadskoj Toplani. Zbog prelaska na obnovljene delove mreže u pojedinim delovima grada u prekidu je isporuka toplotne energije, a svi radovi, tvrde u Toplani, biće završeni do kraja sedmice.
Nadzemne instalacije u pojedinim delovima grada radnici Toplane premeštaju pod zemlju, a privremeni vodovi omogućili su nesmetanu isporuku toplotne energije, kaže portparolka Toplane Ivana Stanimirović.

Radovi su planirani i izvode se tako da su prekidi što kraći, odnosno da vremenski što kraće traju i da obuhvataju što manji broj objekata priključenih na sistem daljinskog grejanja. Ja bih zamolila sve naše potrošače za još samo malo strpljenja i razumevanja”, ističe Stanimirovićeva.

Novi sistem naplate toplotne energije, po utrošku, primenjuje se u energetski efikasnim objektima sa posebnom opremom, i ti korisnici imaju značajne uštede, kaže Stanimirovićeva, i dodaje da se radovi na modernizaciji mreže nastavljaju.

Rekonstruisano je ukupno dvanaest kilometara vrelovodne mreže što je gotovo istorijsko dostignuće za novosadsku Toplanu. Ono što je planirano za sledeću godinu svakako će opet biti neke deonice vrelovoda gde budu zabeleženi najveći gubici, odnosno gde bude saniran najveći broj havarija”, naglašava portparolka “Toplane”.

Iz Toplane podsećaju na to da je redovno izmirivanje obaveza građana preduslov za normalno funkcionisanje grejanja.

Autor: RTV