Početna Danas u gradu Zoran Kolundžija: Svaka vlast ima problem da održi data obećanja

Zoran Kolundžija: Svaka vlast ima problem da održi data obećanja

0

Zoran Kolundzija

Zoran Kolundžija, osnivač i vlasnik izdavačke kuće “Prometej”, prokomentarisao je za naš portal rad graske vlade u proteklom periodu i naglasio šta je to što bi u budućnosti trebalo menjati u Novom Sadu.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Svaka vlast sa suviše partnera ima problem da održi data obećanja. Dakle, moglo je bolje, odnosno Novi Sad zaslužuje bolje, a da se nosilac koalicije trudio jasno je, ali imao je priličan balast na leđima… Uz to, ostalo je teško nasleđe načina finansiranja institucija, čuvanje javnih preduzeća kojima Gradska vlast skoro da ne može ništa već mora da ih pomaže i kad loše rade, a to nije dobro.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Moj će odgovor možda začuditi, ali najvažnije je da se uradi nešto očigledno svima i da se povede, ali i dobije bitka protiv prostakluka koji se vidi najviše po prljavštini na ulicama, po bahatom upravljanju automobilima i istom takvom parkiranju… Treba i kažnjavati, ali nećemo valjda morati da imamo za svakog Novosađanina poručenog policajca? Mora se mnogo raditi na tome. Grad kao Novi Sad mora biti prepoznatljiv po čistim ulicama, urednom i kretivnom zelenilu…

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Dosadašnji Gradonačelnik svakako je zaslužio nove mandate pošto je pokazao da ozbiljno radi svoj posao i voli svoj grad. Bilo bi dobro da se bira na personalnim izborima a ne u ime stranke. Tada bi bio još bolji.

Autor: Tamara Kovačević
Foto: Privatna arhiva