Početna NStyle Krojačka radnja “Design by Nia” šije besplatne maske za medicinsko osoblje u...

Krojačka radnja “Design by Nia” šije besplatne maske za medicinsko osoblje u Novom Sadu

Samohrana majka jednog deteta, tridesetpetogodišnja Anja Pušnik, iako po struci diplomirani menažder, svoju ljubav prema šivenju odeće i različitih dekorativnih predmeta pretvorila je, bez ikakve pomoći u vidu novčanih sredstava, u krojačku radnju “Design by Nia”, sa idejom da poboljša svoj život u ovim teškim vremenima.

Usled proglašenja pandemije virusa korona i nestašice zaštitnih maski u Srbiji, Anja je, među prvima, došla na ideju da dugotrajne pamučne maske počne da šije i poklanja, pre svega medicinskim ustanovama, a za naš portal otkrila je kome su maske već poklonjene:

“Svakog dana iz naše krojačke radionice izađe preko 100 maski koje poklanjamo različitim ustanovama. Do sada smo poklonili veliki broj maski namenjenih volonterima Crvenog krsta, medicinskom osoblju u Urgentnom centru Vojvodine, na odeljenju nefrologije i kliničke imunologije u Novom Sadu, osoblju Betanije, zaposlenima u Zoohigijeni Novi Sad, a planiramo i dostavu maski kasarnama u Srbiji”, kaže Anja i dodaje da maske mogu da kupe i svi zainteresovani građani po pristupačnoj ceni od 150 dinara, dok za porudžbine za pravna lica postoji i akcija popusta na količinu za naručen veći broj maski za zaposlene.

Anji ovo nije prvi put da učestvuje u nekim humanitarnim akcijama, a njena krojačka radnja svakog meseca ima i posebnu akciju poklanjanja po jednog njihovog proizvoda, dok su u decembru 2019. godine svi zaposleni bili angažovani oko prikupljanja različitih stvari za pravljenje paketića za mališane u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Krojačka radnja “Design by Nia” od prošle godine je dostupna svim građanima na adresi Železnička 32 i građanima pruža sve vrste krojačkih usluga, odnosno šivenje po meri i želji, a mogu se naručiti: odeća za bebe i decu, haljine, majice, radne uniforme, duksevi, kostimi, posteljine, zavese, pidžame, ali i sportska oprema, trenerice, helanke i kompleti za fitnes, pa čak šiju i za pojedine sportske klubove, pa tako mališani iz Fudbalskog kluba Milanelo nose njihovu određenu opremu, a dobili su i zaštitne maske.

Krojačka radionica bavi se i izradom različitih dekorativnih predmeta ili modnih detalja, pa tako kod njih možete naći, ili poručiti: kape i šešire, ženske torbe i tašne, leptir mašne, ukrase i lutke, rajfove, kao i program za ugostiteljstvo – stolnjake, krpe, kecelje, kuvarske kape, presvlake za stolice…

Autor: NsHronika
Foto: Designe by Nia