Početna NStyle Modni saveti za novogodišnji outfit novosadskih modnih influensera

Modni saveti za novogodišnji outfit novosadskih modnih influensera

0

 

Novogodišnji i božićni praznici koji su pred nama, za mnoge Novosađane, sem čarolije uživanja u prazničnoj porodičnoj atmosferi, a posebno korisnike različitih digitalnih platformi predstavljaju jedinstvenu priliku za odabir elegantnih odevnih kombinacija. Te glamurozne modne kombinacije u kontekstu praznične euforije i dočeka Nove godine, prema stavovima mnogobrojnih modnih poznavalaca, predstavljaju mnogo više od perfektnog novogodišnjeg outfita, a to je crta ličnosti iskazana posredstvom odabira garderobe. O nepogrešivosti u odabiru modnih outfita za novogodišnji doček i praznike za NsHroniku govore novosadski influenser i menadžer za digitalni marketing Srpske nedelje mode Aleksa Todorović, koji na Instagramu ima preko 50.000 pratilaca, novosadska muza mnogih domaćih i stranih modnih kreatora i zaštitno lice modne kuće “Armani” Tamara Milićević i šef foto tima Srpske nedelje mode i novosadski modni fotograf Vladimir Veličković.

Aleksa Todorović

Koji modni outfit je vaša preporuka za Novu godinu?
– Novogodišnji outfiti dosta variraju u zavisnosti od tipa proslave na koju idete. Međutim, bilo da se radi o svečanoj večeri ili nezaboravne noći u jednom od najpoznatijih klubova definitivno nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za sportsku eleganciju. Sportski sako ili nesvakidašnja kožna jakna uz klasičnu košulju, moderan par pantalona i kožne cipele ili čizme čini jednostavnu, ali i savršeno stilizovanu kombinaciju za novogodišnji doček. Moja preporuka je da se držite klasičnih, tamnijih, zimskih boja, mada ukoliko želite da privučete pažnju svih prisutnih onda će vam zasigurno trebati jedan sako u smeloj crvenoj boji.

Koje odevne komade ne biste preporučili za ovu priliku?
– Za novogodišnji doček definitivno ne bih preporučio pocepane farmerice, iako ih skoro svakodnevno nosim, kao i sportske patike. Ipak je nova godina prilika za malo “svečanije” odevne komade.

Koji odevni stil čini najbolju kombinaciju za fotografisanje?
– Svako od nas teži ka tome da ima jedinstven stil i da poseduje nešto po čemu će se isticati od ostalih, zato je vrlo teško odrediti samo jedan stil koji je najbolji za fotografisanje. Međutim, dok gledate mnogobrojne fotografije raznih outfita na našim društvenim mrežama možemo primetiti da skoro svako ima barem jednu fotografiju u urbanom street style-u pa čak i pomalo punk fazonu. Kožna jakna je gotovo neizbežan odevni komad u našim ormarima i ona pruža mogućnosti za pregršt različitih stilova oblačenja, ali i dalje odaje taj kul punk fazon.

Koji odevni komadi mogu u svakoj svečanoj prilici biti must have?
– Ukoliko često imate problem oko pronalaženja savršene kombinacije za svečanu priliku, postoji jedan odevni komad koji vam može rešiti svaku dilemu, a to je najjednostavniji crni sako. Bezbroj puta sam bio u situaciji kada sam se u poslednjem minutu spremao za neki svečani događaj i nisam imao vremena da razmišljam o savršenom outfitu, tako da sam samo oblačio i menjao ostale odevne komade. Retko ko na mojim fotografijama i primeti da se radi o istom sakou. Naravno, sve se to može ukombinovati uz jedan par klasičnih crnih cipela.

Koji kolorit outfita bi trebalo da bude dominantan?
– Ako nikad ne znate šta da obučete ili jednostavno ne želite previše vremena da trošite na planiranje savršenog outfita, onda bi crna boja definitivno trebala da bude dominantna u vašem garderoberu. Nikad ne možete pogrešiti sa crnom.

Tamara Milićević

Koji modni outfit je vasa preporuka za doček Nove godine?
– Za doček Nove godine uvek biram nešto posebno, specijalno, a ujedno jednostavno i konforno  Tako da sam uvek za neku haljinicu jednostavnog kroja, a opet sa nekim specijalnim detalljima.

Koje odevne komade ne biste preporučili za ovu priliku?
– Za novogodišnju noć je nekako sve dozvoljeno, svako je dočekuje na neki svoj način u nekom svom stilu, tako da je teško reći šta nikako nije za tu priliku, ali recimo ja nikad ne bih dočekala Novu godinu u nečemu tesnom, predugom, neudobnom, jednom rečju, nekomfornom samo zato sto je lepo ili moderno. Treba je dočekati u nečemu u čemu se najbolje osećamo i u čemu smo sami sebi najlepši.

Koji odevni stil čini najbolju kombinaciju za fotografisanje?
– Najbolja kombinacija za fotografiju je svakako nešto što prati liniju našeg tela i naglašava ili prikriva tačno ono što treba. Za mene su to uske farmerke i kratka majica, kratka crna casual haljinica ili duboke pantalone i neka bluzica. Naravno, najbitnija stvar su nekako cipele (štikle) koje će našim nogama i celoj liniji tela dati savršen izgled.

Koji odevni komadi u svakoj prilici mogu biti must have?
– Odevni komadi koji u svakoj kombinaciji mogu biti must have su svakako dobre crne ili crvene cipele (štikle), sako, kaiš i bela majica kratkih rukava sa nekim printom, koja je trenutno hit i ide uz sve.

Koji kolorit outfita bi trebalo da bude dominantan?
– Dominantan kolorit outfita ove sesone, a i za neko naredno vreme kao i za sam doček bi po mom mišljenju trebalo da bude neki animal print, crna, crvena i, naravno, nezaobilazne neon boje koje ove zime mogu biti pun pogodak i savršen outfit u svakom momentu.

Vladimir Veličković

Koji modni outfit je vaša preporuka za Novu godinu?
– Obožavam atmosferu zimskih praznika i doček Nove godine je za mene poseban dan. Volim da obučem garderobu koja mi lepo stoji, koja je elegantna, a opet da izgleda kao da se nisam mnogo trudio.

Koji odevni koloriti se najbolje fotografišu?
– U fotografskom smislu će za mene i 2019. godina biti godina crne garderobe svakako. Osim crne prijaju mi i pastelni bež i maslinasti tonovi kao i bordo boja.

Šta je od modnih komada po vama must have za doček Nove godine?
– Lep i jednostavan sat, košulja ili sako.

Na kraju nam preostaje da uvažimo neke od ovih modnih predloga uticajnih novosadskih modnih influensera i zablistamo u najluđoj noći.

Autor: Anđela Zec
Foto: Privatna arhiva / Pixabay / Nemanja Jovanović