Početna NStyle „TaKO DŽObro“ – umetnost koja se nosi

„TaKO DŽObro“ – umetnost koja se nosi

0

TaKO DŽObro“ je modni brend, koji je u novembru prošle godine osnovala akademska slikarka Mirjana Kodžo iz Mrkonjić Grada.

Mirjana ručno oslikava garderobu, a za zaštitni znak svog brenda je odabrala kragnu.

Kragnu, kao nesvakidašnji modni detalj, nose osobe koje su neobične, vole da budu jedinstvene, unikatne i svoje.

To i jeste poruka koju „TaKO DŽObro“ šalje- da budete unikatni i jedinstveni.

Osim kragne, Mirjana oslikava i košulje, haljine, cipele, kravate, sakoe i ponešto za one najmlađe. Sve što je tekstil, može da postane „taKO DŽObro“.

Takođe, sam naziv brenda poručuje da se osećate dobro u onome što nosite i da to što nosite bude poruka koju šaljete putem odabranog motiva.

Mirjana od malena crta i uživa u tome, voli svoj poziv i ljubav prema umetnosti i modi joj daje vetar u leđa.

Završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, osnovne i master studije, te je nakon završetka studija došla na ideju da spoji svoje dve najveće ljubavi- umetnost i modu.

Usled nezaposlenosti, imala je dovoljno vremena da sve osmisli i krene u nove pobede.

Motivima iz Istorije umetnosti ili pak svojim umetničkim vizijama, iscrtava i kreira umetnost koja se nosi. Interakcijom društva sa modom i umetnosti, umetnička dela koja su skoro pala u zaborav dobijaju sasvim novu dimenziju, novi život i šansu za doživljaj u društvu.

Ne moramo svi da budemo uniformisani, da pratimo modu i nosimo ono što nam nameće tržište. Zašto ne bismo bili svoji i nosili ono što volimo, poštujemo i u čemu se pronalazimo, sa čim se poistovjećujemo? Dovoljan je jedan detalj da druga osoba može da vas doživi i shvati ko ste zapravo vi i koja su vaša interesovanja. To je ono što želim da naglasim i što je zapravo i osnovna ideja vodilja taKO DŽObro brenda“.

Mirjana svoj rad reklamira putem društvenih mreža Fejsbuka i Instagrama, gde je možete pronaći ukoliko želite da izgledate“ taKO DŽObro“ za neku priliku.