Početna Party Time Baby Exit slavi punoletstvo ovog vikenda na Petrovaradinskoj tvrđavi

Baby Exit slavi punoletstvo ovog vikenda na Petrovaradinskoj tvrđavi

Baby Exit ove 2019. godine održava se 18. put po redu i u tom ritmu proširuje svoj krug porodične afirmacije i na malo stariju decu.

U duhu svog punoletstva ovog vikenda, 18. i 19. maja, u periodu od 16 do 19 časova, na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se šarenolik program sa ciljem da predstavi koliko je važna mlada generacija za razvoj društva i obrnuto, koliko je vredno društvo ako uspe da na najbolji način uključi mlade u svoj razvojni proces.

To je razlog da se ovogodišnji Baby Exit održava pod sloganom „Podigni glavu, raširi krila i uhvati zvezde“. 

Baby Exit na najbolji način afirmiše porodicu i vrednosti društva kao platformu za odrastanje mladih i sa ovim festivalom potvrđuje svoju misiju. Jedanput godišnje Srbija predstavlja novostvoreno bogatstvo u mladoj generaciji i na koji način institucije, klubovi, organizacije, škole i fakulteti ostvaruju svoju uspešnost.

Da bismo podržali ovu misiju Baby Exit-a i da bi porodici olakšali zadatak pametnog odrastanja njihovog podmladka, počasnu ulogu na festivalu imaće Đački planer. Knjižica koja pomaže đaku da savlada sve veći broj obaveza, sa sve manje vremena za igru. Dete u najranijem dobu savladava dobre navike za učenje, čitanje knjiga, štednju, druženje sa prijateljima, posete kulturnih događaja…

Decu pozivamo da stvaraju i oblikuju stranice Đačkog planera na Monte štandu uz slatki honorar za svaku dobru sugestiju i ideju.

Takođe festival krasi i niz različitih radionica: Vesela monte olimpijada, Oriflame kutak za mame, Argeta junior kutak za zabavu, Capriolo biciklističke majstorije, Zoo vrtić, Frutek trka-Baby frka, Dr. Milk zabava u znaku dobrog mleka…

Za decu koja vole životinje najveća atraktivnost će biti jedan veoma pametan Magarac Magi koji je pored pilića, pačića, zečića i gica najpametniji deo Zoo Vrtića na štandu Poljoprivredne škole iz Futoga.

Za one još mlađe što su u pelenama, za njih se priređuje posebna trka beba. Malo takmičenje u kojoj se, oni koji su još na kolenima pred izazovima života, trkaju od mame do tate.

Kako je jedna baka kazala: „Ovde kod Vas počinje trka, i ne prestaje ceo život“.

Kao i svake godine Baby Exit brine o đacima prvacima, njih treba ohrabriti i pokazati im da je škola mali kutak kreativnosti i znanja. Za taj zadatak će biti zadužen Veseli bukvar na štandu Monte gde će se predškolci takmičiti u savladavanju i upotrebi slova i slaganju reči. Prava mala olimpijada u kojoj će roditelji imati priliku da vide koliko su pripremili svoje junake za Vukove izazove.

Posebna pažnja predškolcima pre svega prvacima biće posvećena na štandu Saobraćajne policije. Otvaranje učionice čiji zadatak će biti da pripremi decu za oprezno uključenje u izazove gradskog saobraćaja. Roditelji će zajedno sa policijom dobiti priliku da predlažu i dogovaraju strategiju kako povećati bezbednost dece na putu do škole.

Među mnogim maštovitim idejama koje pokreću Baby Exit postoje tri bine:

-Šarena bina Dunava
-Bina kulturnih vrednosti
-Bina generacija budućnosti

Na ovim binama predstaviće se mnogobrojne škole, vrtići, plesni klubovi, horovi i folklori. Kroz igru i muziku Tvrđava će biti ispunjena pesmom u čijoj veseloj atmoferi će roditelji i deca provesti svoje zajedničko vreme.

Ulaz je slobodan.

Foto: Pixabay