Početna Party Time Bend “Love Hunters” objavio12. album

Bend “Love Hunters” objavio12. album

love-hunters-1-660x1014 Rok bend “Love Hunters” objavio je svoj novi, 12. album po redu, “Suck Disease”. Novosadska grupa posle dužeg vremena donosi šest novih pesama, za koje su već snimljena tri video-spota.

Album je sniman u tri novosadska studija od prošle zime do jeseni ove godine, a sve pesme potpisuje Milan Mumin. Gosti su operski pevač Đorđe Keči i “The Frajle”.

“Love Hunters”, bend jedinstvenog muzičkog izraza sa prepoznatljivim vokalom Milana Mumina, nastao je 1987. godine.

Bend od početka peva na engleskom jeziku i neguje, uz mnogo balada, čvrst gitarski pank-rok zvuk.

Aktuelna postava svira već dugi niz godina, a čine je Mumin (vokal i gitare), Protektor (bas), Ilija Tandermen (bubnjevi) i Payakovski (gitare).

Mumin, pored pisanja pesama, do sada je objavio i tri knjige, a već 11 godina živi na relaciji Novi Sad-Njujork, gde je snimio dva solo albuma i igrani film Love Hunters koji je dobio pozitivne kritike.

Grupa je radila muziku za nekoliko pozorišnih predstava, performansa i filmova među kojima je i “Marble Ass” Želimira Žilnika, nagrađen na Berlinskom filmskom festivalu. “Love Hunters” grupa je 1995. proglašena za bend godine, Mumin za ličnost godine 1997, dok je 2000. godine dobio Nagradu za eksces godine.

Izvor: RTS
Foto: Promo