Početna Party Time Božo Vrećo – “novi evropski muzički fenomen” 18. marta u Novom Sadu

Božo Vrećo – “novi evropski muzički fenomen” 18. marta u Novom Sadu

0

bozo vreco web

Božo Vrećo – “novi evropski muzički fenomen” svojom vokalnom interpretacijom, sevdalinku, donosi ravno u srce slušaoca!
Dosledan je sebi i svojoj umetnosti koju izvodi, stvara i doslovno živi, a na posletku i nesebično širi i deli sa publikom.

Traga za drugačijim, posebnim mestima za svoje nastupe. Jedno od takvih je i novosadska Sinagoga. Mladi umetnik će pred novosadsku publiku izaći 18. marta u 20 časova.

Bozo Vreco 1

Božo Vrećo je umetnik, interpretator i autor sevdalinki. Rođen je 18. oktobra 1983. godine u Foči. Ljubav prema umetnosti nasledio je od majke, po profesiji slikarke. Opredeljujući se za muziku, sam uči i traga za žanrom u kojem će na najbolji mogući način ispoljiti sebe i svoj dar. Sa 27 godina bira sevdalinku i strpljivo čeka trenutak da svoju interpretaciju podeli sa svetom.

Prilikom gostovanja na TV “FACE” upoznaje basistu Edvina Hadžića i gitaristu Dina Šutala sa kojima osniva ansambl “Halka” (na staroindijskom jeziku “halka” označava dobrodošlicu svetlosti). Godine 2013. izlazi prvi “Halkin” album za sarajevski “Gramofon” zahvaljujući kojem ansambl stiče popularnost u Bosni i Hercegovini, gde priređuje i brojne koncerte.

Dve godine kasnije usledio je album “O ljubavi” za istu kuću. Ubrzo potom Božo Vrećo ostvaruje i solo album pod nazivom “Moj sevdah” na kojem je zabeleženo 17 pesama bez instrumentalne pratnje.

Osim sevdaha, uživa u džezu, bluzu i soulu unoseći i njihove elemente u svoju interpretaciju. Inspiraciju nalazi i u lirskim pričama koje je na prethodnim albumima pretvorio u pesme. Trenutno živi u Sarajevu. Sprema novi album koji planira da objavi tokom ove godine.

Bozo Vreco 2

Prodaja ulaznica i informacije:

MUZIČKA OMLADINA NOVOG SADA (Katolička porta 2/II, tel. 021/452-344) svakog radnog dana od 8 do 14 sati, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.

Cene ulaznica: 1.000 dinara parter s strane i 1.200,00 dinara parter sredina i GALERIJA.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo