Početna Party Time Francuski umetnici i gitarista grupe ZAZ sutra u Sinagogi

Francuski umetnici i gitarista grupe ZAZ sutra u Sinagogi

0

Koncert Gypsy Jazz Feveru održaće se u subotu, 11. januara, u Sinagogi u 20 sati, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.

U okviru turneje po Srbiji (Beograd, Subotica, Zrenjanin, Smederevo, Lazarevac) specijalni gosti iz Francuske Asseo band, Gijom Žuel – gitarista grupe ZAZ, Mateo Galus i vokalna solistkinja Ana Stayer, donose autentični zvuk Pariza, izvodeći gypsy jazz i francuske šansone.

Prodaja ulaznica i informacije u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.

On line rezervacije i kupovina ulaznica na linku. Cena karte: 500,00 dinara

Juče su Zrenjaninci u Kulturnom centru uživali u koncertu, a ovo su datumi sledećih nastupa:

– Petak, 10. januara u 20 časova – Smederevo, Centar za kulturu
– Subota, 11. januara u 20 časova – Novi Sad, Sinagoga
– Ponedeljak, 13. januara u 19 časova – Subotica, Velika sala Gradske većnice
– Utorak, 14. januara u 20 časova – Beograd, Guarnerius, Beograd
– Sreda, 15. januara, 20 časova – Lazarevac, Centar za kulturu

“Velika nam je čast što u naše krajeve dolaze vrsni muzičari iz Francuske, pravi virtuozi na svojim instrumentima: Guillome Juel- poznati gitarista grupe ZAZ, koji na turnejama po čitavom svetu svira u najvećim koncertnim dvoranama – možete to videti i na njegovom sajtu prezentacije. Daniel Asseo, gitara zatim Matteo Gallus, virtuoz na violini, odlični Fedor Ruškuc i vokalna solistkinja Ana Stayer, koja svojim glasom očarava, ostaviće publiku bez daha izvođenjem džez manuša. Virtuozne teme i intenzivne improvizacije dve gitare, violine i kontrabasa doneće autentičan zvuk džez-manuša i parisku atmoferu. Grupu vodi gitarista Danijel Aseo (Daniel Asseo), koji svira ovu vrstu muzike već 20 godina, kako u Francuskoj, tako i širom sveta. Komponovao je dela za svoj bend „Palinka”, s kojim je izdao tri albuma i nastupao u Francuskoj, Španiji, Engleskoj, Belgiji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji, Meksiku, Šri Lanki, Maroku, Tunisu…”, organizacija Muzičke omladine Novog Sada.

Ovoga puta, na koncertu će biti izvedene kompozicije Đanga Rajnharta, ali i autorska dela u nešto modernijem stilu, s primesama istočnjačkog zvuka.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay