Početna Party Time Inmusic nam donosi još dva jaka imena: Skindred i Sofi Tukker!

Inmusic nam donosi još dva jaka imena: Skindred i Sofi Tukker!

0

INmusic je rešio da nas obraduje posle novogodišnjih praznika sa još dva imena! Prvo je jedinstvena ragga punk metal četvorka Skindred, koja na INmusic #14 donosi žestoke rifove i prepoznatljivo energičan nastup! Skindred je 1998. u Velsu okupio frontman Benji Webbe, a od onda pa sve do danas talentovana velška četvorka uspešno kombinuje niz žanrova, od punka, junglea, ska, hip hopa, metala sve do dubstepa. Bend je nezaustavljivo nastavio da radi na novom materijalu izdajući album za albumom – a poslednji je bio Big Things koji su objavili prošle godine.

Skindred su ipak možda najpoznatiji po energičnim koncertima, a na pozornicu ovogodišnjeg INmusic festivala donose najveće hitove, kao i pesme s najnovijeg albuma. Skindred su ponosni vlasnici nekoliko nagrada, među kojima se posebno ističe ona za “Najbolji live bend” koju su osvojili 2011. godine na Metal Hammer Golden Gods Awards.

Drugo programsko pojačanje donosi tropske house ritmove i zarazne pop melodije u izvedbi njujorškog dua Sofi Tukker!

Sofi Tukker su Sophie Hawley-Weld i Tucker Halpern, a upoznali su se na Univerzitetu Brown u SAD gde su počeli zajedno da stvaraju muziku. Svoju prvu pesmu “Drinkee” objavili su u aprilu 2016. godine, a pre nego što su uopšte objavili prvi studijski album “Drinkee” je 2017. godine nominovana za Grammy u kategoriji “Najbolja dance pesma”. Eklektičan popis muzičkih uticaja i preplitanje elemenata bossa nove, tropskih udaraljki, gitarskih rifova i tekstova na portugalskom urodilo je jedinstvenim jungle pop zvukom po kojem je prepoznatljiv Sofi Tukker.

Neke od pesama su, kao što smo rekli i na portugalskom jeziku, za koji Sophie ističe da ga posebno voli. Sofi Tukker već su oduševili publiku širom sveta svojim sjajnim nastupima, a svoju tropsku plesnu energiju donose i na ovogodišnji INmusic festival!

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo