Početna Party Time “Lunohod” – spreman da vas vodi u šetnju po Mesecu

“Lunohod” – spreman da vas vodi u šetnju po Mesecu

0

Novi Sad i srpska scena od pre nekoliko dana bogatiji su za jedan novi bend, odnosno projekat koji se nada da će izrasti u bend. To je “Lunohod”, koji je odlučio da svira kombinaciju indie-rocka, alter-popa, elektronike, countryja, gospela i diska.

– Namera je da sviramo veselu, icecream-pop muziku, ali da ne bude jeftina – kaže pevač Žikica Milošević, objašnjavajući zvuk benda.

Osim pevača, koga znamo iz benda “Sputñik” i još ranije iz “Puta za Lisabon”, bend čine multiinstrumentalista i producent Valerijan Buila (koji je na pesmi svirao klavijature, bas i gitaru) i gitarista Miloš Rašković-Raša, staro i poznato ime novosadske underground scene, koga poznajemo iz “Obojenog programa”, “Generacije bez budućnosti”, “Imperium of Jazz”, “Killo Killo Bande” i “dreDDupa”. Miloš se ovde okušao i kao basista i klavijaturista. Prateće vokale snima talentovana i mlada Andrea Vranić, a tekst i melodiju pesme potpisuje “čovek iz senke”, Đorđe Dimitrijević. Prvi singl se zove “If You Want” i ima savršeni letnji vajb hipnotičkog ponavljanja.

– Ime “Lunohod” došlo je po malom sovjetskom kosmičkom modulu koji je prvi hodao po Mesecu. Istovremeno, to je bilo jedno od alternativnih imena o kojima smo razmišljali još 2000. godine kada smo imenovali “Sputñik”, ali je ovo drugo ime pobedilo. Sve su to delovi sovjetskog kosmičkog programa. Sa druge strane, Mesec je ono nesvesno u nama, ono što asocira na snove, i upravo “hodanje po Mesecu” želimo da bude naša priča – dodaje Milošević.

Ovaj letnji hit je zasad dostupan u “Audio Only” formi, ali čujemo od članova benda da će uskoro biti sniman i spot! Start the moonwalking!

Autor: NsHronika
Foto: Promo