Početna Party Time Milan Mladenović memorijal 6. novembra u Domu kulture

Milan Mladenović memorijal 6. novembra u Domu kulture

0

U sredu, 6. novembra obožavaoci kultne grupe “EKV” imaće priliku da uživaju u specijalnom programu posvećenom Milanu Mladenoviću koji nosi naziv “Kao da je bilo pre 25 godina”.

Ovim koncertnim programom zaokružićemo ceo period Milanovog stvaranja u grupama “Limunovo drvo”, “Šarlo Akrobata”, “Katarina II”, “Ekatarina Velika” i projektu “Angels Breath”.

Nastup tribute benda “Deca iz vode” uveličaće i specijalni gosti kao što su Tanja Jovićević, Milan Mikica Stefanović i bend “Lagana sreda” koji će dočarati pesme i atmosferu čuvenog benda “Šarlo Akrobata”.

Karte po promo ceni od 500 dinara u prodaji su na blagajnama Gigs Tixa, kao i putem online servisa.

Petog novembra 1994. godine u Beogradu prestalo je da kuca srce Milana Mladenovića muzičara, pevača, pesnika i umetnika koji je svojim pesmama u nekoliko grupa i projekata ostavio veliku zaostavštinu i neizbrisiv trag u muzici ex-yu prostora. I 25 godina kasnije živi sećanje na njega i tim povodom okupljamo se da još jednom odamo poštovanje njegovom liku i delu.

Udruženje “Deca iz vode” nastalo pre četiri godine u Beogradu sa ciljem reafirmacije Milanovog stvaralaštva, sa multimedijalnim programom obilazi gradove širom bivše Jugoslavije i na javnim manifestacijama putem spotova, fotografija, filma, tribina, izložbi i koncerata održava sećanje na Milana i podseća starije generacije i edukuje mlađe kako je bilo nekad.

Kao specijalni gost će nastupiti Tanja Jovićević, nekadašnji frontmen grupe “Oktobar 1864” i prateći vokal u “EKV”-u na poslednja tri studijska albuma i nekoliko turneja. Tanja je u saradnju sa EKV-om ušla na Milanovu inicijativu, privatno su se dosta družili a zajedno su i započeli projekat “Angels Breath” koji su kasnije snimili Milan i Suba Rex Ilusiivi. Tanja će sa “Decom iz vode” otpevati neke od njenih omiljenih pesama “EKV”-a.

U programu će učestvovati i Milan Mikica Stefanović, Milanov drug iz tinejdžerskih dana i iz kraja sa Konjarnika gde je Milan živeo neko vreme. Njih dvojica su se 70-ih godina kao dva dečaka sa akustičnim gitarama upoznali, družili i svirali a kasnije osnovali prvi bend pod nazivom “Limunovo drvo”. Sećanje na taj period pružiće nam Mikica koji će zajedno sa Dejanom Hasečićem (Čovek Vuk, ex Block Out) na gitari odvsirati nekoliko pesama a na svoju želju kao bonus odsviraće i pesmu “Geto” – “Katarina II” i jednu sa poslednjeg Milanog albuma “Angels Breath”.

Period početka 80-ih kad je Milan sa Kojom i VD-om imao bend pod nazivom “Šarlo Akrobata” se smatra prekretnicom u zvuku i aranžmanima u rok muzici na ex-yu prostoru. Učešće na kompilaciji “Paket Aranžman” a zatim jedan album “Bistriji ili tuplji čovek biva kad” koji je po kritičarima i dalje jedan od nakvalitetnijih rok albuma ikada, su ostavila jak utisak i obeležila period pod nazivom novi talas/val. Pesme “Niko kao ja”, “Ona se budi” itd odsviraće nam “Lagana Sreda” pobednik ovogodišnjeg Bunt Rock Mastersa prestižnog takmičenja novih bendova. Ovu trojku krasi sirov i energičan zvuk i negde u svojim autorskim pesama podsećaju na “Šarlo”, pa sa nestrpljenjem očekujemo prvi pokušaj ikad kod nas da se dočara grupa kao što je bila “Šarlo Akrobata”.

Nosioci programa su muzičari koji aktivno deluju u okviru udruženja “Deca iz vode” kao istoimeni bend i koji će napraviti presek svih studijskih i live albuma koje je Milan uradio sa grupom “Katarina II” i “EKV” od 1984-1993 godine. Tu će se već naravno naći najbolje pesme i najveći hitovi kao i koncertni favoriti: “Ti si sav moj bol”, “Par godina za nas”, “Srce”, “7 dana”, “Zemlja”, “Krug”, “Aut”, “Tatoo”, “Oči boje meda” itd.

Karte po promo ceni od 500 dinara u prodaji su na blagajnama Gigs Tixa, kao i putem online servisa.

Izvor: NSU
Foto: Promo