Početna Party Time Na Exitu će nastupiti 33 benda iz regiona!

Na Exitu će nastupiti 33 benda iz regiona!

Na najširem regionalnom konkursu za mlade muzičare, Play@EXIT, u organizaciji EXIT festivala i Studentskog kulturnog centra Novi Sad, i ove godine izabrani su izvođači koji će nastupiti na ovogodišnjem EXIT festivalu od 5. do 9. jula.

Najveći deo njih će se na Noizz Future Shock bini pridružiti publici već dobro poznatim imenima domaće i regionalne scene, koji na ovu binu donose najbolji presek novih muzičkih tendencija sa Balkana.

Pobednici ovogodišnjeg konkursa Play@Exit predstaviće svoje umeće i na ostalim muzičkim zonama širom Petrovaradinske tvrđave kao što su mts Dance Arena, Addiko Fusion, No Sleep Novi Sad i Urban Bug bina.

Pored pobednika Play@EXIT konkursa, na Noizz Future Shock bini nastupiće dobro poznata imena regionalne scene.

Niški Novembar, nekadašnji Studeni, koji će doneti impresivan opus od trideset godina na sceni i pet studijskih albuma, zatim Remedy, novi bend Nemanje Kojića Coyota, sa svojom muzikom koju opisuju kao čistokrvni moderan rock’n’roll, stoner/post hardcore rock sa primesama gospela, soula, hip-hopa i regea. Njima će se pridružiti i novosadska live atrakcija Piknik, kao i sarajevski hip-hop tandem Helem Nejse.

Publika će imati prilike da čuje i sastav Maika, novi bend Ide Prester, etno pank sa harmonikom i saksofonom ,Ćao Portorož, punk/indie rock bend iz Ljubljane, te Sputńik indie-electro pop sastav iz Novog Sada.

Napokon u dom autorske muzike dolazi britanski The Fedz sa svojim autentični soul vajbom iz šezdesetih, potom čuvena kaver petorka Gift koja će predstaviti svoj autorski debi album, kao i njihove sugrađanke, punk rock trio 3 Kapljice.

Nastup će imati i Exitov mladi heroj, trinaestogodišnji Johnny Ranković sa svojim bendom The Churlians.

Na Noizz Future Shock dolaze i pobednici Play@Exit konkursa, koji prezentuju budućnost autorske muzike: instrumentalni stoner/post rock bend iz Italije Stranger In My Town, beogradski sastav Sink, rock’n’roll bend iz Niša Prljave sestre, zatim dva novosadska benda, Penetratori i Norveška Šuma, energičan elektro scenski pop spektakl prirediće Ljubičice iz Pančeva.

Beograđani Bvana iz Lagune i neznani ludaci izvodiće hip-hop devedesetih sa live instrumentima.

Izvor: RTV

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here