Početna Party Time Novi Sad u duhu Španije i Francuske

Novi Sad u duhu Španije i Francuske

karaoke3

Osmo po redu veče francusko – španskih karaoka, održano je ovog vikenda u “Radio Kafeu”, sa početkom u 21h. Veliki broj studenata sa Odseka za romanistiku novosadskog Filozofskog fakulteta, kao i svi ljubitelji veselih ritmova, zajedno su pevali najlepše pesme izvođača iz Španije, Francuske, ali i Meksika.

karaoke4

Volim da pevam, da čujem druge kako se provode, a karaoke objedinjuju sve ono što je potrebno za zabavu pred vikend“, rekla nam je Dajana Šušnjar, koja je na žurku došla sa kolegama sa fakulteta.

karaoke1

Prve karaoke žurke realizovane su 2012. godine, na predlog Marije Hose Nadal, lektorke koja je tada radila na katedri Odseka za romanistiku. Do danas, dva puta godišnje, u letnjem i zimskom periodu, profesorice sa Filozofskog fakulteta, organizuju za studente druženja po uzoru na ono od pre tri godine.

karaoke

Večeri francuske i španske muzike, održavaju se dva puta godišnje, u letnjem i zimskom semestru. Cilj okupljanja je da se prisutni zabave slušajući omiljenje pesme, kao i da pevaju na jeziku koji uče, studiraju ili jednostavno vole. Naredne francusko – španske karaoke održaće se na proleće 2016. godine.

Autor: Maja Guzijan