Početna Party Time Novosadska Lepša Brena objavljuje prvi album “Prazni gradovi plešu”

Novosadska Lepša Brena objavljuje prvi album “Prazni gradovi plešu”

Jedinstvena pojava na domaćoj pop sceni, duo Lepša Brena, objavljuje svoj prvi album naziva “Prazni gradovi plešu“.

Prazni gradovi su od sada ispunjeni muzikom i to jedinstvenom – arhitektonskim popom. Ideja novosadskog dua, koji čine Atila Antal i Višnja Žugić, jeste da kombinuju arhitektonske ideje i pop melodije.

Na svom prvom albumu Lepša Brena ulazi u grad i ne prihvata da je on otuđen, hladan, dosadan i prazan. Sa 9(+1) pesama, novosadski arhi-pop duo poziva na razotkrivanje svakodnevnih, banalnih detalja grada koje uzimamo zdravo za gotovo, i pretvara ih u muzičke numere koje pozivaju na razmišljanje i pokreću na ples.

“Od ljubavne pesme o betonu (Beton #1) preko suptilne društvene angažovanosti (Kuhinja+spavaća) i neuhvatljivih fenomena arhitektonskog dizajna (Velika Scena, Atelje 212; 432; Matt-Clark; Mostovi ‘Sloboda’) sve do oživljavanja napuštenih, naizgled mrtvih urbanih sredina i prostora (^Ljubav na krovu^; Prazni gradovi), ovaj album govori o melanholiji grada na drugačiji, razigraniji način”, navodi ovaj dvojac.

Album je snimljen u Budimpešti, Novom Sadu i Subotici u raznim periodima tokom prethodne dve godine.

Koncertna promocija je zakazana za subotu, 24. oktobar, u CK13, a album se može poručiti preko mejl: lepsabrena@gmail.com.

Izvor: 021
Foto: Promo/Lepša Brena