Početna Party Time Novosadska Lepša Brena objavljuje prvi album “Prazni gradovi plešu”

Novosadska Lepša Brena objavljuje prvi album “Prazni gradovi plešu”

0

Jedinstvena pojava na domaćoj pop sceni, duo Lepša Brena, objavljuje svoj prvi album naziva “Prazni gradovi plešu“.

Prazni gradovi su od sada ispunjeni muzikom i to jedinstvenom – arhitektonskim popom. Ideja novosadskog dua, koji čine Atila Antal i Višnja Žugić, jeste da kombinuju arhitektonske ideje i pop melodije.

Na svom prvom albumu Lepša Brena ulazi u grad i ne prihvata da je on otuđen, hladan, dosadan i prazan. Sa 9(+1) pesama, novosadski arhi-pop duo poziva na razotkrivanje svakodnevnih, banalnih detalja grada koje uzimamo zdravo za gotovo, i pretvara ih u muzičke numere koje pozivaju na razmišljanje i pokreću na ples.

“Od ljubavne pesme o betonu (Beton #1) preko suptilne društvene angažovanosti (Kuhinja+spavaća) i neuhvatljivih fenomena arhitektonskog dizajna (Velika Scena, Atelje 212; 432; Matt-Clark; Mostovi ‘Sloboda’) sve do oživljavanja napuštenih, naizgled mrtvih urbanih sredina i prostora (^Ljubav na krovu^; Prazni gradovi), ovaj album govori o melanholiji grada na drugačiji, razigraniji način”, navodi ovaj dvojac.

Album je snimljen u Budimpešti, Novom Sadu i Subotici u raznim periodima tokom prethodne dve godine.

Koncertna promocija je zakazana za subotu, 24. oktobar, u CK13, a album se može poručiti preko mejl: lepsabrena@gmail.com.

Izvor: 021
Foto: Promo/Lepša Brena