Početna Party Time Novosadski bend “Odvojena Stvarnost” ima novi album

Novosadski bend “Odvojena Stvarnost” ima novi album

0

Novosadski dark rok/post-pank bend “Odvojena Stvarnost” izbacio je svoj novi album istoimenog naziva za nezavisnu etiketu “Crime:Scene records”.

Bend je osnovan početkom devedesetih godina u Novom Sadu. Ovo je njihov peti po redu album. Prva tri albuma su objavljena devedesetih dok je još bila aktuelna posve druga postava benda, zatim je 1999. usledila duga pauza u radu i tek 2012. godine se bend ponovo okuplja i izbacuje svoj četvrti album. Nakon toga snimaju ovaj album 2016. godine u studiju “Kameleon”. Tonski snimatelj je Vlada Miladinov, frontmen novosadskog pank rok benda “Auspuh”.

Iste godine usled nesrećnih tehničkih okolnosti višekanalni master biva izgubljen zauvek i album ostaje nedovršen. Bendu ostaje samo sirovi miks albuma. Ove godine, uz pomoć raznih softvera za frekventno raščlanjavanje kanala, Mihajlo Obrenov, frontmen novosadskog benda “dreDDup” u svom studiju “DURU” uspeva da razdvoji instrumente u miksu i ponovo od nule uradi produkciju i mastering kompletnog albuma.

Album “Odvojena stvarnost” sadrži 12 pesama, od toga dve pesme, “Samo za sebe” i “Luna park” datiraju iz 1993. godine i već su ih fanovi imali prilike čuti na ranijim izdanjima, dok je ostatak pesama napisan u periodu 2014-2016. U međuvremenu je bend ponovo promenio postavu i ona sada izgleda ovako: Đorđe – gitara i vokal, Vasa – bubanj, Goga – bas i Olivera – gitara. Album je dostupan preko servisa Bandcamp, za sada samo u digitalnom obliku, traži se izdavač za CD izdanje. Bend uskoro planira koncertne promocije ovog albuma i već uveliko radi na novom materijalu.

Autor: NsHronika
Foto: Promo