Početna Party Time Novosadski bend “Phonotheque” izdao debi-singl i spot za pesmu “One more night”...

Novosadski bend “Phonotheque” izdao debi-singl i spot za pesmu “One more night” (VIDEO)

0

Novo ime na evropskoj sinpop/rok sceni je bend iz Novog Sad pod nazivom PHONOTHEQUE. Njihova muzika se može opisati kao romantični disko-rok, gde se melodije sintisajzera i sekvencera mešaju sa gitarskim delovima sa infuzijom modernih plesnih ritmova. Članovi benda preselili su se iz različitih delova Rusije (Soči, Sankt-Peterburg, Novosibirsk) u Srbiju i slučajno su se okupili 2020.

Momci su snimili svoj prvi singl – pesmu pod nazivom „One more night“ 2021. godine i objavili ga na mreži na svim popularnim muzičkim platformama. Pesma je veseli disko hit koji nam govori o nesretnoj ljubavi, u najboljim tradicijama diskoteka 80-ih, a začinjena je prilično modernim zvukom.

Bend čine iskusni muzičari koji su ranije učestvovali u raznim međunarodnim projektima: Sergej Golovin (vokal), Kiril Bojko (gitara, zvuk) i Vladimir Čudinov (gitara, programiranje).

Kako kažu sami muzičari, ime PHONOTHEQUE nije izabrano iz vedra neba, a znači mešavinu muzičkih trendova, ukusa i preferencija i muzičara i slušalaca. Uprkos činjenici da su se ranije svi članovi benda uglavnom bavili gitarskom rok muzikom, stil projekta PHONOTHEQUE prati uticaj takvih kolektiva kao što su New Order, Depeche Mode, Alphaville, Camouflage, Pet Shop Boys. Bend trenutno snima materijal za svoj prvi album u Owl Scream Records studiju u Novom Sadu.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo