Početna Party Time Otvoren četvrti “Novosadski Oktoberfest”: Večeras se nastavlja žurka!

Otvoren četvrti “Novosadski Oktoberfest”: Večeras se nastavlja žurka!

0

Otvaranjem drvenog pivskog bureta, na sada već tradicionalan način, sinoć je otvoren i četvrti “Novosadski Oktoberfest” koji se održava i večeras u Master hali Novosadskog sajma.

Ovogodišnjoj ceremoniji otvaranja pivskog bureta prisustvovali su: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada; Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam APV; Martin Knap, direktor Nemačko-srpske privredne komore; Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma i Robert Čoban, predsenik Color Press Grupe.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, započeo je obraćanje informacijama o povećanju broja noćenja u Novom Sadu u odnosu na prethodnu godinu.

– Ovakvim manifestacijama koje Robert Čoban organizuje u sve većem broju, povećava se i broj mesta za društveni i kulturni život – rekao je on sinoć.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, istakao je koliko se o manifestaciji daleko čuje, u čemu ide prilog povećanje ulaznica u odnosu na prošlu godinu, i to za 13,5%.

– Kada je reč o celokupnom programu Oktoberfesta, predsednik AHK-a, gospodin Martin Knapp, podsetio je na poslednji Oktoberfest u Nemačkoj, koji je posetilo ukupno šest miliona ljudi.
Novosadski Oktoberfest je kao dete, ali dete koje brzo napreduje i raste – rekao je on na otvaranju i dodao da je veliki broj Oktoberfest-ova u svetu, tako da, kada se sve sabere i oduzme, ima i više od 6 miliona posetilaca.

Prisutnima se obratio i direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković.

– Moram da priznam da je Oktoberfest meni posebno čedo koje smo zajedno napravili gotovo svi večerašnji govornici i ja zajedno – rekao je on.

Na kraju se obratio i predsednik „Color press group“, Robert Čoban, koji je potvrdio ono što je rečeno.

– Manifestacija raste vrlo brzo, širi se i, kao što sam ranije rekao, nalazi se u prvih 10 Oktoberfest-ova u svetu – ukazao je on na značaj festivala.

Prve večeri festivala u prepunoj Master hali Novosadskog sajma nastupili su: Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Atomsko sklonište, Van Gogh, Bend Sanitarium i Zbogom Brus Li. 

U toku večeri sinoć organizovano je i takmičenje u držanju krigli, u muškoj i ženskoj kategoriji, koje je održano na bini Oktoberfesta.

“Novosadski Oktoberfest” je prethodne tri godine napunio Master halu Novosadskog sajma i svake godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

Novosađani i njihovi gosti biće i večeras u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave. Današnji program tradicionalno počinje bavarskom muzikom, a potom će na bini nastupiti: Orthodox Celts, Jura Stublić i Film, Dejan Petrović i Big Band i Električni orgazam.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Nemačko-srpske privredne komore, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Turističke organizacije Novog Sada.

Sve informacije o festivalu možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.