Početna Party Time Poslednja pojačanja Inmusica 2019!

Poslednja pojačanja Inmusica 2019!

Situacija sa nikad boljim INmusicom se zahuktava! Ostalo je tek nešto više od dve meseca do najveće fešte u Zagrebu, a lajnapu se pridružuju još neka imena. Siddharta je jedna od njih, a to je grupa koja je na slovenačkoj sceni u više od dve decenije ostavila dubok trag. Okupili su se još 1995. godine te su izgradili kultni status, a od početka karijere ih prate platinasti tiraži. Već prvim albumom ID iz 1999. godine skočili su na vrhove top lista a nisu razočarali ni svakim sledećim izdanjem.

Svoju muziku su stvarali od Slovenije pa sve do Los Anđelesa, a svoj najznačajniji istup u karijeri imali su 2003. godine kada su rasprodali ljubljanski stadion Bežigrad. Dve godine kasnije svirali su na stadionu Stožice pred više od 11.000 ljudi, a tokom karijere su osvojili više od 30 muzičkih nagrada. Siddharta je bend koji je sarađivao s brojnim kolegama iz raznih žanrova, a ove godine stižu i pred publiku jarunskog INmusic festivala u sklopu projekta Europavox.

U okviru istog projekta stiže nam i Crna mačka, odnosno Gato Preto, afrička dance senzacija i to na OTP World Stage. Gato Preto je bend koji pomera granice afričke muzike na koju je publika navikla, a kako ističu svetski mediji, to rade na najbolji mogući način.

Radi se o grupi kojoj popularnost iz dana u dan sve više raste zbog impresivnih nastupa širom sveta, uprkos činjenici da dosad nisu objavili nijedan službeni singl. Gato Preto je kombinacija elektronike, afričkih ritmova i kulture koja spaja sve delove sveta, od Nemačke preko Gane do Senegala. U aprilu ove godine planiraju da objave prvi službeni singl, kojeg će premijerno predstaviti na INmusicu.

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo