Početna Party Time Pred veliki koncert u Novom Sadu “Yu Grupa” najavila izlazak novog albuma...

Pred veliki koncert u Novom Sadu “Yu Grupa” najavila izlazak novog albuma “Evo stojim tu”

yu5

Legendarni rokenrol bend “YU Grupa” posle 10 godina najavljuje izlazak novog albuma.

Dvanaesti studijski album pod nazivom “Evo stojim tu” doneće 11 kompozicija, a od toga deset potpuno novih.

Među tekstopiscima su Bora Đorđević, Nikola Čuturilo i Petar Jelić koji je uradio pesmu za naš prvi singl “Panika” – rekao je Žika Jelić, jedan od osnivača “YU Grupe”.

yu6

Kako kažu članovi ove postave, braća Jelić, novi album donosi mnogo nove energije i čistog, beskompromisnog rokenrola. Album bi trebalo da izađe do 02. aprila, tj. do velikog jubilarnog koncerta u Novom Sadu, koji se održava povodom 45 godina od nastanka grupe. Ovih dana možete pogledati i spot za pesmu “Ko”, sa novog albuma, a u režiji Petra Vujanića.

Gitarista Petar Jelić ističe da je sa stričevima Žikom i Dragim u “YU Grupi” 23. godinu i da kako vreme odmiče funkcionišu sve bolje, što se odrazilo i na novom albumu:

– Nekad je to bila veća razlika u mišljenjima, a sada posle 45, odnosno 23 godine se mnogo, mnogo bolje razumemo. Sledećih 45 godina biće mnogo lakše.

yu grupa Hala spotova_9

“Crni leptir”, “Čudna šuma”, “Mornar”, “Pustinja”, “Kome se raduješ” samo su neki od hitova koje je “YU Grupa” za 45 godina postojanja ostavila publici u amanet.

Ulaznice za rođendanski koncert u Novom Sadu, 02. aprila, su u prodaji na blagajni SPENS-a, prodajnim mestima Gigstix i Eventim, kao i online na sajtovima gigstix.com i eventim.rs.

Cene u pretprodaji su 1250, a na dan koncerta 1400 dinara.

web_01

Autor: NsHronika.rs
Foto: Promo