Početna Party Time “The Prodigy”: “Exit” bolji od “Glastonberija” i “Coachelle”

“The Prodigy”: “Exit” bolji od “Glastonberija” i “Coachelle”

0

Ovdašnjoj publici dobro je poznato da legendarni “The Prodigy” obožavaju da nastupaju u Srbiji i na “Exitu” i da sa ovdašnjom publikom imaju posebnu vezu. Kultni sastav još jednom je potvrdio ljubav prema EXIT festivalu i energiji domaćih fanova u velikom intervjuu za poznati “DJ Mag”, u kojem su EXIT stavili ispred čuvenih “Glastonbury” i “Coachella” festivala, naročito kada je u pitanju njegova nadaleko poznata atmosfera.

Naglašavajući da su srećnici, jer imaju priliku da nastupaju širom sveta, posebno su izdvojili Srbiju, tačnije aktuelnog nosioca titule Najboljeg evropskog festivala.

– EXIT je ono što je “Glastonbury” nekada bio. To je festival koji ima oštricu. Nije kao “Coachella”. Mislim, o čemu mi uopšte pričamo? Na “Coachelli” ne smeš da imaš pivo u publici? Šta to znači uopšte? Prosto ne razumem – izjavio je Liam Howlett, osnivač najpopularnije elektronske grupe svih vremena i dodatno naglasio da im se nastupi u ovom delu Evrope uvek čine svežim i energičnijim, a Srbiju je izdvojio kao najbolji primer.

Jedan od razloga zašto “The Prodigy” preferira da nastupa na ovim prostorima je što ovaj eksplozivni sastav uvek od publike dobije veoma intenzivnu i pozitivnu reakciju. Članovi “The Prodigy” pre nekoliko godina izjavili su da im je EXIT omiljeni festival, a to su objasnili rečima da “Ima u sebi nešto iskonsko, što drugi festivali jednostavno nemaju.”

Uzajamna naklonost jednih od pionira britanskog elektronskog pokreta “The Prodigy” i domaće publike rodila se još 1995. kada je bend nastupio u Beogradu, na koncertu koji se i danas prepričava, u trenutku kada im je popularnost eksplodirala na globalnom nivou, a u trenutku kada se mladima u Srbiji činilo da su zaboravljeni od ostatka sveta.

Ta privrženost dodatno je utvrđena legendarnim nastupom na EXIT festivalu 2007. godine, a Petrovaradinsku tvrđavu posetili su još nekoliko puta od tada i svaki put su nepogrešivo “isporučili” vrhunski nastup i žestok provod.

Izvor: RTV
Foto: EXIT Photo Team