Početna Party Time Promocija novog albuma Đorđa Čavića

Promocija novog albuma Đorđa Čavića

0

Djordje Cavic CD, foto Aleksandar Milutinovic

Uz zvuke tamburice počela je promocija novog CD-a Đorđa Čavića “Tamburaški štim”, u izdanju PGP RTS-a. U Kamernoj sali Radio Beograda predstavljeno je izdanje sa Čavićevim autorskim pesmama ali i obradama domaćih i stranih hitova uz pratnju Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine. Đorđe Čavić je poželeo dobrodošlicu dragim kolegama, predstavnicima medija, i čelnicima PGP RTS-a koji su imali sluha za njegov “Tamburaški štim”.

promocija 1


“PGP RTS, iza koga stoji 65 godina tradicije, 200.000 numera i 18.000 naslova, doživljava drugu mladost. Možda to zvuči pretenciozno, ali ovo je naš povratak na velika vrata, i u tom smeru negovanja tradicije i kvaliteta, dakle, na tom kursu je i Đorđe Čavić koji se uklapa u naš koncept”
, rekao je Marko Milutinović, glavni i odgovorni urednik PGP-a. Album je predstavio i veliki poznavalac domaće muzičke scene, novinar Aleksandar Filipović.

aleksandar filipovic, danka stojiljkovic i djordje cavic

“Ovaj album u pravom svetlu predstavlja autora Đorđa Čavića jer je spoj tradicionalnog vojvođanskog zvuka ali i modernih tendencija. Posebno bih voleo da obratite pažnju na drugi deo njegovog albuma koji se sastoji od maestralnih obrada pesama koje su obeležile neka bolja vremena. Nema ljudi danas kao što je Đorđe Čavić koji sa takvim entuzijazmom radi. Đorđe, hvala ti što nas uveseljavaš”, rekao je Aleksandar Filipović, novinar i urednik kultne emisije “Tabloid”. Veliku podršku autoru “Tamburaškog štima” pružio je i dr Jovan Pejčić, predsednik Tamburica festa koji je u mnogome doprineo popularizaciji tamburaške muzike uz veliku pomoć Đorđa Čavića.

djordje cavic i zeljko samardzic

“Ja ne bih puno pričao nego bih vas pozdravio pesmom”, kratko je rekao Đorđe Čavić pre izvođenja impresivnog mini koncerta odabranih numera sa CD-a, uz podršku izvanrednog tamburaškog orkestra D7. Čavića su pesmom podržale i kolege Danka Stojiljković, Željko Samardžić, Čeda Marković, Sloba Marković, Vlada Panović, Renato Henc, kao i slikar Janoš Mesaroš i mnogi drugi.

Đorđe Čavić je novosadski kompozitor, pevač i multiinstrumentalista koji je 2015. osvojio prvo mesto na “Zlatnoj tamburici”, kao i prestižan epitet najlepše nove vojvođanske pesme za numeru “Bećarski ponedeljak”. Autor je čuvene himne “Tamburica festa”, kao i kompozicija “Deronjački štim”, “Lepa Novosađanka” i “U mom zagrljaju”, koji izvodi tamburaški sastav “La Banda”.

“Đorđe Čavić, novo lice na našoj muzičkoj sceni, sa tamburašima u savremenom muzičkom izrazu! Đorđe Čavić, rođeni muzičar – kantautor. Posle relativno dugog muzičarskog staža, na radost poklonika dobre muzike, odlučio je da se posveti snimanju svojih kompozicija, kao i kompozicija koje nas podsećaju na neka srećnija vremena. Radi se o autoru izuzetnog talenta i interpretatoru s istančanim ukusom, sposobnim da u svakom muzičkom žanru bude autentičan. Odličnim aranžmanima i produkciji posebnu dimenziju daje prateći Veliki tamburaški orkestar RTV-a. Đorđe Čavić nas je počastio pravom muzičkom poslasticom!”, rekao je Jovan Adamov.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here