Početna Party Time Riverside u novosadskom Pozorištu mladih

Riverside u novosadskom Pozorištu mladih

0

Jedan od najpopularnijih progresiv-rok bendova novije generacije, Riverside iz Poljske po prvi put će nastupiti u Novom Sadu, 6. marta 2020. godine, u Pozorištu mladih, s početkom u 20 časova.

Nakon njihovog prethodnog velikog koncerta u prepunom beogradskom Domu omladine, za ovu priliku bend je odabrao unikatnu lokaciju Pozorišta mladih gde će u prelepom ambijentu velike sale svojim fanovima prirediti još jedno nezaboravno audio-vizuelno putovanje.

Riverside su na okupu još od 2001. godine i do sada su objavili 7 studijskih albuma i održali brojne nastupe širom sveta. Bend će na predstojećoj turneji i koncertu u Beogradu predstaviti svoj novi album “Wasteland” koji je objavljen 28. septembra za izdavačku kuću Inside Out Music. Vizuelni identitet kompletnog pakovanja efektno je realizovao dugogodišnji saradnik benda, čuveni dizajner Travis Smith (Opeth, Katatonia, Devin Townsend, Anathema, Amorphis).

Pesme na ovom izdanju su prve koje je bend komponovao kao trio nakon tragičnog gubitka gitariste i jednog od osnivača benda Piotra Grudzinskog koji je preminuo 2016. godine.

„Pamtim trenutak kada smo zvanično objavili da nastavljamo kao trio“, priseća se Mariusz Duda, pevač, basista i glavni kompozitor u bendu. „Mnogi naši fanovi ne mogu zamisliti album bez Grudžiena. Želeli smo da nastavimo sa koncertima i radimo na novim pesmama, u čast našem prijatelju.“

Duda je već tada imao koncept, želeo je da snimi album koji će ispričati kako je neko preživeo veliku tragediju. „Imao sam osećaj da ćemo biti ok i da ćemo stvoriti nešto prelepo i posebno“, kaže on.

Na novom albumu gitare je odsvirao upravo Duda, dok su na nekoliko pesama prelepim solažama gostovali live gitarista benda Maciej Meller i mladi talentovani Mateusz Owczarek.

„’Wasteland’ je definitivno jedan od najmračnijih i najemotivnijih albuma u našoj diskografiji“, kaže Michal Lapaj, klavijaturista benda i dodaje: „Bukvalno prolazimo kroz sindrom drugog života i svesno smo novom materijalu dodali nekoliko referenci na naš drugi album Second Life Syndrome iz 2005. godine.“

Glavna tematika koja se provlači kroz “Wasteland” je pokušaj preživljavanja u svetu nakon Apokalipse. „Nikada nisam pomislio da ću nakon 17 godina benda i 6 studijskih izdanja ponovo imati osećaj kao da objavljujemo debi album“, kaže bubnjar Piotr Kozieradski i objašnjava:  „’Wasteland’ je jednako važan kao i naša prva ploča ‘Out of Myself’. Ovo je teži i mračniji Riverside.“

Uzimajući u obzir sve ove činjenice, bend je odlučio da na predstojećoj turneji po prvi put posle dužeg vremena u set vrati nekoliko pesama sa voljenog prvenca Out of Myself kao i sa uspešne ploče Second Life Syndrome. Pripremili su i izvedbu Wasteland albuma u celosti, uz njihovu do sada najbogatiju svetlosnu dekoraciju i gostovanja dodatnih muzičara na sceni. Sve fanove atmosferičnog prog roka kao i ljubitelja težih rifova očekuje pravi audio-vizuelni spektakl 06. marta 2020. u prelepom prostoru velike sale novosadskog Pozorišta mladih!

Ulaznice će biti puštene u prodaju u ponedeljak 14. oktobra:
1.700 din – Akcija prvih 50 ulaznica
2.000 din – Pretprodaja
2.400 din – Na dan koncerta

Prostor je ograničenog kapaciteta na svega 450 sedećih mesta!

Foto: Promo