Početna Party Time Saradnja dve EPK dovela bend Mongooz and the Magnet na EXIT

Saradnja dve EPK dovela bend Mongooz and the Magnet na EXIT

0

Zarazni ritmovi koji pokreću publiku – tako svoju muziku opisuje bend Mongooz and the Magnet koji će 5. jula nastupiti na EXIT festivalu u sklopu saradnje „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Pečuja, koji je bio prestonica kulture 2010. godine.

Nastup tročlanog benda iz Pečuja nastavak je dobre saradnje dva grada, koja je zasnovana upravo na razmeni umetnika i kulturnih radnika, a ova godina posebna je iz razloga što će biti obeležena i desetogodišnjica bratimljenja Novog Sada i Pečuja.

Bend Mongooz and the Magnet specifičan je iz više razloga, među kojima je i multikulturalnost, s obzirom na to da tri momka, koja ga čine, dolaze iz različitih država – Mađarska, Irska i Norveška. „Tri nacionalnosti pronašle su zajednički jezik, a to je muzika“, predstavnici benda isticali su u medijima.

Započeli su karijeru pre pet godina i teško ih je svrstati u jedan muzički žanr, s obzirom na to da se poigravaju sa različitim stilovima, rok, bluz, džez, pop, a kako su sami rekli u ranijim intervjuima, inspirisala su ih svetska imena – Erik Klepton, Džimi Hendriks, Stivi Vonder, Čarls Bredli, ali i kantautori koji su njihovi vršnjaci – Džon Majer, Paolo Nutini…

Vidimo se 5. jula na Addiko Fusion Stage-u.

Foto: Promo