Početna Party Time Sea Dance pleše ponovo

Sea Dance pleše ponovo

0

Sea Dance Festival, “crnogorski brat” Exita, ove godine je razvejao sve sumnje i pokazao da će plesati i ovo leto, samo na drugoj lokaciji, neki kažu, možda i još boljoj! Reč je o plaži Buljarica (mnogi pogrešno izgovaraju “Buljarice”), gde će u pitoresknom ambijentu Jadrana i kraja leta mnogi iz sveta pop i elektronske muzike pokazati svoje umeće.

Najviše će biti zadovoljni ljubitelji elektronske muzike, kao i na samom Exitu, uostalom: za to će se pobrinuti lepa sibirska DJ-ka Nina Kraviz (čita se isto kao Lenny Kravitz, da se ne zbune oni koji još ne znaju), ista ona koja maestralno zatvara Dance Arenu na Petrovaradinu. Najpopularniji DJ duo Dimitri Vegas i Like Mike, za koje možda niste znali da su grčkog porekla, biće takođe perjanice festivala pored mora, kao i Paul Kalkbrenner (nije Pol nego zaista Paul). Za njega kažu da je “jedan od kultnih DJ-eva i vodeći nemački muzičar, i da je poznat po tome što radi stadionske turneje koje su pre njega bile rezervisane samo za najveće svetske bendove kao što su U2 ili Rolling Stones”. Tu je i poznati Turčin Burak Yeter i iskusni beogradski vuk Marko Nastić. Posle 2016. u Budvu se vraća i Lost Frequencies, koji je DJ i producent poznat po letnjim hitovima sa “catchy” melodijama koje su nagnale većinu, pa i mene, da misle da je posredi engleski bend a ne belgijski DJ.

Ljubitelji hiphopa i repa biće jednako zadovoljni, jer vodeće lokalne zvezde su na Buljarici: prkosna i prpošna Sajsi MC, Vojko V (onaj duhoviti sa špagetima, da), Krešo Bengalka (obojica su zatvorila Fusion Stage u nedelju 15. jula), ali i Bassivity, koji će umesto na pomenutom Fusionu nastupiti pored Budve, sa svojim “showcase” nastupom, dakle, sa gostima od kojih će svako otpevati po nešto, što će za ljubitelje ove vrste muzike biti jamačno spektakl. Naravno, da bi žurka bila potpuna, tu su Kotorani Who See, koji će nas obradovati kotorskim naglaskom i socijalnom kritikom u svojim prividno veselim, a iskonski duhovitim pesmama.

I kako se bližimo manje “puštajućim” a više “svirajućim” izvođačima, tu su beskompromisni članovi Hladnog piva koji su pokazali karakter tokom afere Dana piva u Karlovcu, pa su sebi podigli “moralnu cenu”, a i tek nešto popičniji Van Gogh je tu da raspali i one koji vole gitare. Marko Louis nam isto tako dolazi sa Fusion Stagea a pokazuje nam da je dostojni sin svoga džez-oca koga smo znali samo kao Louisa. Naravno, najveća zvezda Sea Dance-a 2018. je Alice Merton, irsko-nemačka “kantautorka s pojačanjem”, koja je svet osvojila svojim debi-albumom i tri početna hita “No Roots”, “Hit The Ground Running” i “Lash Out”, a publika je u nedelju 15. jula na Main Stageu imala priliku da vidi najveću nadu za budućnost indie-pop muzike.

Vidimo se pored mora, da plešemo!