Početna Party Time Sofija Knežević oduševila Novosađane

Sofija Knežević oduševila Novosađane

sofija

Mlada i uspešna džez pevačica Sofija Knežević, koja živi u Njujorku, nastupila je sinoć u studiju Ivana Fecea Firčija u Novom Sadu, gde je zajedno sa trombonistom Eliotom Mejsonom, predstavila publici glavne tokove američke džez scene i izvela svoje kompozicije.

Sofija Knežević je sa 16 godina iz Beograda otišla na muzičku akademiju u Grac, a zatim je kao mlad vokal izuzetnih glasovnih sposobnosti, odlučila da nastavi muzičku karijeru u Njujorku, gde je imala čast da nastupa sa najpoznatijim svetskim muzičkim zvezdama. Jedan od najznačajnih svakako je američka ikona, džez pijanista i kompozitor Čik Korija.

Fuzijom različitim elemenata naše tradicionalne muzike sa modernim džez standardima, Sofija Knežević komponuje i izvodi džez aranžmane naših uspavanki. Sa ko-liderom benda trombonistom Eliotom Mejsonom, predstavila se pesmama „Kiša pada” i „Tata kupi mi auto”.

“Nisam imao priliku da čujem mnogo vaše muzike, osim onoga što je Sofija pevala meni, ali znam da imate velike muzičare i da je vaše muzičko bogatstvo uslovljeno raznovrsnosnim uticajima. Stvarno mi se dopadaju uspavanke koje izvodimo na srpskom jeziku, jake su i sa divnom melodijom u džez maniru”, kaže Mejson.

U Studiju Think Tank, mesečno bude organizovano oko 20 koncerata.

Sofija Knežević i Eliot Mejson, nastupili su uz pratnju bubnjara Peđe Milutinovića, za klavijaturama je bio Aleksandar Bahun, a basista Fedor Ruškuc.

Autor: RTV
Foto: Sreecshot