Početna Party Time “The Prodigy” promenili plan turneje zbog dolaska na Exit

“The Prodigy” promenili plan turneje zbog dolaska na Exit

30

Posle intenzivnih i hitnih pregovora, bend “The Prodigy” izmenio je plan turneje na kojoj promovišu poslednji album i nastupiće 10. jula u Srbiji na “Exit” festivalu, saopštili su danas organizatori novosadske manifestacije.

Anketa da se jedan od najpopularnijih svetskih bendova hitno dovede u Srbiju ovog leta, u kojoj je čak 92 posto od preko 25.000 ljudi jasno i glasno reklo “da”, stigla je do benda koji je prelomio i dodao čak četvrti uzastopni datum u drugoj nedelji jula, kako bi nastupili na, po sopstvenom priznanju, omiljenom festivalu.

Liam, Kit i Maksim su hteli i lično da se obrate ovdašnjoj publici:

Narode Srbije, ratnici “Exita”, tražili ste nas i mi dolazimo! Okupljamo se na tvrđavi, obavezno budite tamo i vidimo se! Mir!

“The Prodigy” postoje 25 godina, a sa poslednjim albumom “The Day is My Enemy”, po šesti put uzastopno su se našli na prvom mestu britanske liste najprodavanijih albuma, što nijednom bendu osim “Beatles”-a nije pošlo za rukom.

U Srbiji su prvi put nastupili 1995. godine, u vreme kad je album “Music for the Jilted Generation” harao planetom i bili prvi veliki svetski bend koji je u Beograd došao uprkos sankcijama i zabrani sopstvene vlade.

Nakon skorašnje izjave koju je frontmen benda Kit Flint dao magazinu NME, da je njihovo povlačenje neminovno, usledili su brojni javni apeli da se iskoristi ova turneja i poslednji put ih uživo vidimo u Srbiji.

Razni muzičari sa ovih prostora su ih okarakterisali kao jedini veliki strani bend koji se može posmatrati i kao “domaći” zbog posebne veze sa ovdašnjom publikom.

“The Prodigy” su na poslednjoj turneji nastupili na gotovo svim važnijim festivalima od Australije do Amerike, uključujući i stadione, arene i najveće koncertne prostore od Japana do Argentine.

Koncertno neumorni, obišli su preko 30 zemalja, a u mnogim od njih nastupili po više puta u samo protekle dve godine.

Do kraja turneje, očekuje ih još 15 zemalja, među kojima će se 10. jula ipak naći i Srbija.

Izvor: Exit
Foto: Exit